12 Wajongers aan het werk bij SPARTA Rotterdam!

10 maart 2015

Van de 100 bezoekers van de Sparta Wajong bijeenkomst in november, hebben donderdag 5 maart 12 Wajongers een contract mogen ondertekenen bij Sparta Rotterdam. Om Wajongers aan het werk te helpen heeft het WerkgeversServicepunt Rijnmond in samenwerking met Connecting2U en Sparta in november 2014 de Sparta Wajong bijeenkomst georganiseerd.

 

Tijdens de bijeenkomst kregen Wajongers een presentatie over de baan en verwachtingen vanuit Sparta. Geïnteresseerden voor de baan konden deelnemen aan speeddates met een jobcoach en de werkgever. Vervolgens zijn 71 van deze speeddates uitgenodigd om op gesprek te komen, waarna 25 Wajongers te horen kregen dat ze in januari twee maanden mochten proef lopen bij Sparta Rotterdam.

 

Uiteindelijk zijn hiervan 12 kandidaten geschikt voor de baan en starten gemotiveerd aan de nieuwe uitdaging. Zij hebben een arbeidsovereenkomst voor 40 uur per week. De kersverse werknemers gaan werkzaamheden verrichten in o.a de horeca, beveiliging en het onderhoud van het groen, op en rondom het Sparta stadion.

 

Bij de feestelijke contract ondertekening op 5 maart kregen de Wajongers lovende woorden te horen van hun jobcoach. Stuk voor stuk ziet Sparta deze jonge kandidaten als volledig inzetbare werknemers en door de proefplaatsing is er al een wederzijdse vertrouwensband opgebouwd. Perry Leijdsman van stichting “De betrokken Spartaan”: “Sparta zet zich graag in voor maatschappelijke problematiek en het ontwikkelen van talent. Daar gaan we met deze groep jonge mensen graag mee aan de slag. Het is mooi om te zien dat na een periode van 2 maanden proefplaatsing er al zo’n positieve groepsdynamiek is. Ze gaan er echt met zijn alle voor!”

Eén van de Wajongers vertelde tijdens de bijeenkomst dat Sparta haar de kans geeft om te laten zien wat ze echt kan en dit geeft haar veel meer zelfvertrouwen.

 

Heeft u een mogelijke werknemer op het oog maar durft u hem of haar nog niet aan te nemen? Denk dan eens na over de proefplaatsing. Via het WSPR kunt u een kandidaat een proefplaatsing aanbieden van maximaal 2 maanden. Hierbij hoeft u de kandidaat geen loon te betalen en ontvangt de kandidaat gedurende 2 maanden zijn of haar uitkering. Zo kunnen jullie samen kijken of de kandidaat en het bedrijf goed bij elkaar passen en of u hem/haar in dienst wilt nemen of detacheren. Kijk hier voor meer informatie over de proefplaatsing en andere subsidies als premiekortingen en de mobiliteitsbonus.