120 werkzoekenden aan de slag bij nieuwe vestiging Primark

13 november 2014

De nieuwe vestiging van Primark op het Zuidplein, die 15 november haar deuren opent, betekent een baan voor 120 Rotterdammers met een uitkering. Primark had in totaal 328 vacatures te vervullen. In samenwerking met de WerkgeversServicepunt Rijnmond (WSPR) zijn er 70 mensen vanuit een WW-uitkering en 50 mensen vanuit een bijstandsuitkering aangenomen.

 

Vanuit een landelijk werving- en selectieovereenkomst tussen Primark en UWV kwam de vraag bij het WerkgeversServicepunt Rijnmond terecht. Het WSPR is een samenwerkingsverband tussen UWV en gemeenten uit de arbeidsmarktregio Rijnmond. Het WSPR stelde een gezamenlijke aanpak op om zowel werkzoekenden vanuit een WW-uitkering, als werkzoekenden met een bijstandsuitkering voor te stellen op deze vacatures.

 

Op basis van een voorselectie selecteerde het WSPR ongeveer zeshonderd werkzoekenden. Deze sollicitanten gingen vervolgens door een aantal selectierondes heen. Uiteindelijk kregen 120 kandidaten een contract aangeboden. Een mooie kans voor deze werkzoekenden die uit een uitkeringssituatie komen. Zij gaan aan de slag als kassamedewerker, magazijnbediende, medewerkerklantenservice of magazijnbediende.

 

Wethouder Struijvenberg (werkgelegenheid en economie) over de komst van de tweede Primark naar Rotterdam: “Primark zorgt voor veel werkgelegenheid. Dankzij een goede samenwerking tussen Primark en WerkgeversServicepunt Rijnmond gaan er maar liefst 120 werkzoekenden vanuit een uitkering de slag. Daarnaast heeft Primark bewezen een echte publiekstrekker te zijn voor onze stad. We zijn dan ook erg blij met dit nieuwe filiaal in Rotterdam Zuid, op het grootste overdekte winkelcentrum van Nederland: Zuidplein.”

 

In 2008 was Rotterdam de eerste stad in Nederland waar we een winkel hebben geopend. “Nu heeft Rotterdam ook nog de eer om zich de eerste stad van Nederland te noemen met een tweede filiaal”, zegt een woordvoerder van Primark. “We zijn trots op onze nieuwste winkel in Rotterdam.”