150 jongeren in contact met werkgevers tijdens pilot Jongeren Inspiratie Event

6 juli 2017

Ruim 150 jongeren kwamen donderdag 29 juni af op het Jongeren Inspiratie Event van de gemeente Rotterdam in het WTC. Diverse werkgevers, uitzendbureaus en jongerenorganisaties zoals Coolblue, McDonalds, Engie, Adequaat, Unique, Buzinezzclub en meer waren aanwezig met vacatures, trajecten en workshops speciaal voor jongeren. Steven Brunswijk trapte de Jongeren Inspiratie Event af met een mooi en persoonlijk verhaal over de periode waarin hij op zoek was naar een baan en Quintis Ristie wist jongeren de kracht van netwerken en onderhandelen uit te leggen door zijn ervaringen te delen.

Het event werd afgesloten met bedrijfspresentaties en verschillende workshops over hoe jezelf in je kracht te zetten, maar ook het inzetten van social media tijdens de zoektocht naar werk, hoe jezelf te presenteren op social media en wat je vooral niet moet doen.

Uniek aan het Jongeren Inspiratie Event is de samenwerking met Rotterdamse vlogster Selma Omari. Via Selma’s vlog op YouTube of haar Instagramaccount konden 50 jongeren, die op dit moment niet zichtbaar zijn bij de gemeente, zich aanmelden om aanwezig te zijn en met succes! De aanmeldingen stroomde binnen. Bekijk hier Selma’s vlog van het inspiratie event: https://www.youtube.com/watch?v=mWrd04Pi3rU

banenmarkt2