24 wwb-ers geslaagd voor RAS-examen Stichting Nelis

3 april 2015

In samenwerking met WSPR zijn afgelopen maandag bij Stichting Nelis 24 wwb-ers geslaagd voor hun RAS-examen, met diploma schoonmaak SVS- basisopleiding Microvezel. Zij hebben onlangs, verdeeld over drie groepen, een leerwerktraject gevolgd en zijn allen succesvol geslaagd.

Stichting Nelis is een werkgelegenheidsproject gericht op de glazenwasserij en de schoonmaakbranche, opgericht om jongeren die kort of langdurig werkloos zijn of anderszins op te grote afstand van de arbeidsmarkt staan, zo snel mogelijk weer bij het arbeidsproces te betrekken. Een mooi initiatief, waarbij WSPR ook heeft kunnen helpen.

 

In de eerste groep, zijn alle 12 deelnemers uitgestroomd naar een betaalde baan. In navolging op dit succes had Nelis besloten om nog twee groepen te gaan opleiden en begeleiden. Zij lopen nu stage en stromen vervolgens door naar een betaalde baan bij dezelfde of een andere werkgever. Het doel hiervan is om deze kandidaten voldoende uren gaan werken om uit de uitkering te komen.

 

Bij een succesvolle afronding met de nieuwe lichting kandidaten (totaal 32 deelnemers), zal de samenwerking tussen WSPR en Stichting Nelis voortgezet worden zodat nog meer wwb-ers met een diploma aan het werk kunnen. Het streven is dan om wederom een groep van in totaal 45 mensen op te leiden en te begeleiden voor werk in de schoonmaakbranche.