50-plus in de schijnwerpers tijdens blind date-ontbijt

Datum: 19 januari 2023
Tijd: 00:08

Oudere werknemers te duur? Of inflexibel? Het wordt tijd dat de vooroordelen verdwijnen en we de toegevoegde waarde van 50-plussers erkennen. Dat gebeurde op 11 maart in Rotterdam. Tijdens een blind date-ontbijt gingen werkgevers in gesprek met werkzoekenden. En met succes: de ochtend leverde 15 matches en 79 vervolggesprekken op!

Het blind date-ontbijt is onderdeel van de campagne Sander & de Hartenjagers. De prachtige locatie Lommerrijk was in de ochtend van 11 maart niet van het televisieprogramma First Dates-restaurant te onderscheiden. Met Jorgen Raymann in de rol van Denice. Hij ontving de werkzoekenden en begeleidde ze naar de bar, waar barman Sander de Kramer klaar stond met een kopje koffie of thee. Na het welkomstwoord van wethouder Richard Moti, barstten de gesprekken los. De ‘ja-vibe’ was goed te merken.

Ik ben er nog, ik doe mee

Wethouder Moti: “Het doel van deze campagne is om werkgevers ervan bewust te maken dat iedereen recht heeft op een volwaardige plek op de arbeidsmarkt. Er is zóveel talent bij 50-plussers, alleen al door hun werk- en levenservaring. Oudere werknemers zijn loyaal, hebben vaak een coachende rol naar hun jongere collega’s en bezitten vakkennis. Meer dan 20 werkgevers met een sociaal hart hebben zich voor vandaag aangemeld, en daar zijn wij trots op!”

Volgens Jörgen Raymann zijn we te lang blijven hangen in de ouderwetse denkwijze over 50-plussers. Tijdens het ontbijt neemt hij het woord: “Er zit zoveel potentie in deze doelgroep. Wij zijn jonge mensen met ambitie, die een bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij. Ook al heb je tien keer ‘nee’ gehoord, die elfde keer gaat het lukken!” Dat werkgevers de potentie beginnen te zien, blijkt uit deze ochtend; de werkzoekenden worden gezien en gehoord.”

En we hebben een match!

Dirck Slabbekoorn, filiaalmanager bij Jumbo, heeft zojuist drie kandidaten aangenomen. En daar blijft het niet bij. Aan het eind van het blind date-ontbijt onthult Dirck: “We hebben vijf mensen direct aangenomen en twaalf mensen krijgen een vervolggesprek. Het was een mooie ochtend, heel waardevol.” Binnen zijn eigen Jumbofiliaal in Delfshaven past Dirck al enige tijd het open hiring-principe toe; mensen worden aangenomen ongeacht ervaring of achtergrond. Er is geen sollicitatiegesprek, maar een welkomstgesprek. Zo krijgt iedereen een eerlijke kans.

Bij Rijkswaterstaat zijn managementondersteuners en kandidaten met een technische achtergrond welkom. Christie Kraaijveld: “Wij bieden trainings- en werkervaringsplekken aan. Het zou prachtig zijn als we vanochtend in contact komen met één of meerdere geschikte kandidaten.” Voor Unique uitzendbureau is die wens eerder vanochtend al in vervulling gegaan; hun nieuwe collega start binnenkort.

Ongedwongen sfeer

Als je regelmatig ‘nee’ hebt gehoord, dan zakt de moed je in de schoenen. Sander de Kramer berijpt dat maar al te goed. Daarom vindt hij deze ochtend zo belangrijk. “Er heerst een ongedwongen sfeer en dat leidt veel sneller tot een klik. Vooral voor kandidaten is dit fijn, beter dan een kantoor waar je op audiëntie moet komen.”
Inmiddels zijn er meerdere kennismakingsrondes tussen werkgevers en werkzoekenden geweest. Voor Jerrel Fraser leverde het drie vervolggesprekken op. “Ik kan niet wachten tot ik weer aan de slag kan. Ik ben niet heel kieskeurig, zolang ik maar lekker bezig ben in een gezellig team. In beweging  zijn met mijn team, daar ligt mijn kracht. Vroeger was ik danser, maar bewegen kan natuurlijk op verschillende manieren.” Jerrel is al vier jaar op zoek naar een baan. Wel heeft hij vrijwilligerswerk gedaan bij een speeltuin. Het was leuk en nuttig, maar nu heeft hij een vast inkomen nodig. Gelukkig lijkt dat goed te komen. “Dit ontbijt is een mooi concept, ik kan het iedereen aanraden.”

Ook Clemens Mikoen is enthousiast over deze vorm van ‘solliciteren’. Hij is inmiddels vijf jaar op zoek naar een baan. “Helaas gooide corona roet in het eten tijdens De 100 van Sander. “Maar vandaag ben ik erbij, dit is een uitgelezen kans om aan een baan te komen.” Clemens is technisch tekenaar. Hij heeft zijn gegevens bij verschillende werkgevers achtergelaten en met één werkgever is er een vervolggesprek ingepland.

Wordt vervolgd

Werkgevers en werknemers lieten een enthousiaste indruk achter tijdens het verlaten van het blind dates-restaurant. Als dát niet veel duurzame samenwerkingen oplevert!

Is het deze keer niet gelukt? Geen nood, op 22 maart is er een banenmarkt. Kijk voor meer informatie op: rotterdamse banenmarkten – Home

Bent u een werkgever met een sociaal hart en wilt u meedoen met Sander & de Hartenjagers? Meld u dan aan op https://bit.ly/Sanderdehartenjagers