Blind date ontbijt blijft een hit!

4 april 2024

Afgelopen donderdag vond alweer de zesde editie van het blind date ontbijt plaats in Islemunda. Een klassieker die zijn vruchten af blijft werpen. Dit keer konden 19 werkgevers en 139 werkzoekenden met elkaar kennismaken. Het leverde zeker 60 matches op.

Waarom we dit blijven organiseren? Omdat iedere Rotterdammer een fijne baan verdiend. Een plek waar mensen op je rekenen. Om financieel onafhankelijk te zijn, zonder uitkering. Maar bovenal om het gevoel te hebben weer mee te doen in de maatschappij en je steentje bij te kunnen dragen. WSP Rijnmond doet er alles aan om dat voor elkaar te krijgen. Met blind date ontbijtjes, maar ook met evenementen als Meet & Greet en banenmarkten.

Wethouder Tim Versnel opent het evenement. Hij geeft een mooi voorbeeld van een collega bij de gemeente die anderhalf jaar geleden nog in een uitkeringssituatie zat. Gisteren kwamen ze elkaar toevallig tegen. Op de vraag van de wethouder hoe zijn leven er na een uitkering uitziet, antwoordde zijn collega: ‘10 keer beter!’ Hij was voor het eerst in jaren weer met zijn gezin op vakantie geweest, wat hij zich eerder niet kon veroorloven.

Foto: David Rozing

De magie van blind dates

Blind dates blijven altijd een beetje spannend natuurlijk. Werkzoekenden komen binnen in de hoop op een baan. In 5 rondes van 20 minuten is er gelegenheid om elkaar te leren kennen. Soms is er direct een match, in totaal is dat al ruim 1.500 keer voorgekomen. Dit betekent dat er een vervolggesprek komt, en dat leidt vaak tot een baan. Als er niet direct een match is, worden de gegevens uitgewisseld. Zo kan een werkgever altijd nog contact opnemen zodra hij mogelijkheden ziet. Hoe dan ook, bijna altijd gaan mensen weer naar huis met een aantal goeie gesprekken op zak.

Iedereen verdient een kans

Alle aanwezige werkgevers hebben een sociaal hart en willen die kans graag bieden. Ze denken met de werkzoekenden mee, en helpen ze die eerste stappen te zetten om er samen een succes van te maken. Iedereen heeft een talent, als ze de kans maar krijgen het te ontplooien. Er zijn veel branches op het blind date ontbijt vertegenwoordigd. Voor mensen die graag met hun handen werken zijn er banen in de groenvoorziening, productie, logistiek, bouw en techniek, schoonmaak, zorg en catering. Maar ook klantenservice- en administratieve banen, banen in verkeer, beveiliging en detailhandel zijn er in overvloed.

Foto: David Rozing

Subsidies en regelingen

Werkgevers staan er niet alleen voor. Er zijn verschillende subsidies en regelingen beschikbaar vanuit de gemeente, zoals loonkostensubsidie (LKS). Als een medewerker bijvoorbeeld wat meer tijd dan een gemiddelde medeweker nodig heeft om het werk gedaan te krijgen. LKS vergoedt het verschil tussen de loonwaarde en het minimumloon. Werkgevers die meer willen weten over LKS, kunnen hun vraag stellen aan Hartenjager Willem Philipsen. Hij weet er alles van en is ook bij het ontbijt aanwezig. Benieuwd wat voor subsidies regelingen er nog meer beschikbaar zijn? Klik hier voor het volledige overzicht.

We hebben een match!

Eén van de werkgevers op het blind date ontbijt is Pameijer, een grote zorginstelling. Dit sociale bedrijf biedt re-integratieplekken met als doel om mensen uiteindelijk weer naar betaalde arbeid te leiden. Alex Alingh is accountmanager bij Pameijer. “We hebben leuke gesprekken gevoerd, waar in ieder geval meteen 1 match uit is gekomen. André uit Roozenburg zoekt namelijk een baan in de elektrotechniek maar het lukt hem niet om een baan te vinden. Zodoende heb ik mijn relatie Rien Kap van Voornegas benaderd. En met succes, want André kan daar meteen aan de slag.

Wilt u ook in contact komen met gemotiveerde werkzoekenden? WSP Rijnmond helpt u graag.