Chapeau voor alle geslaagden

14 september 2021

Afgelopen vrijdag was het feest! Vijftien kandidaten namen hun diploma voor de opleiding Basis Schoonmaak RAS in ontvangst. Het resultaat van succesvolle matches tussen werkzoekenden en werkgevers die tijdens en na de speedmeet ‘facilitair’ in juli en augustus tot stand kwamen.

In een feestelijk aangeklede ruimte van de gemeente Rotterdam in Delfshaven heerst een uitgelaten sfeer. De geslaagden zijn zichtbaar blij om elkaar weer te zien. “Het was een intensieve periode waarin we elkaar goed hebben leren kennen”, zegt Uniayla. “Ik vind het erg leuk om iedereen weer terug te zien.” Alle studenten zijn het met elkaar eens: “Het was een hele goede ervaring. Door deze opleiding weten we pas echt wat schoonmaken is.”

Een aantal heeft al een baan. Na de speedmeet nam CSU contact op met Uniayla, zij werd direct aangenomen en maakt nu op verschillende locaties schoon. Uniayla: “Het bevalt heel goed. Ik vind het fijn om weer aan het werk te zijn en om contact te hebben met de bewoners en collega’s.”

Speedmeet ‘facilitair’

Het officiële gedeelte gaat beginnen. Regilio Bron van de gemeente Rotterdam en Rubine Daams van WSP Rijnmond heten iedereen van harte welkom. Rubine: “Er is veel bereikt met deze campagne. Het begon met een ‘Experience’, een online presentatie over schoonmaak waar werkzoekenden zich voor aan konden melden. Van de 33 deelnemers zijn er 26 doorgegaan naar de speedmeet ‘facilitair’ in juni, waarvan negentien mensen aan het werk zijn gegaan en vijftien mensen een opleiding volgden.” Wegens succes start de tweede groep eind deze maand.

Richard Moti, wethouder werk en inkomen van de gemeente Rotterdam, spreekt in een videoboodschap zijn trots uit en feliciteert alle geslaagden met hun diploma. Hij benadrukt de waarde van het Basis Schoonmaak RAS diploma: “Het legt een goede basis voor een carrière in de facilitaire branche. Een branche die groot is en veel kansen biedt.”

Ook Etienne Harteveld van UWV, Gert de Graaf van SVS opleidingen in Capelle aan de IJssel, en Janny Booy van Insignia Trainingen in Ridderkerk spreken hun waardering uit: “De leergierigheid en motivatie van de groep was erg hoog, het verzuim 0% en iedereen was op tijd. En wat een cijfers, heel knap!”

Tot slot komt Yamani Lesteluhu van 4L Re-integratie naar voren. Als jobcoach heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd tijdens de opleiding aan de ontwikkeling binnen de groep. Yamani: “Ik sluit me bij alle mooie woorden aan. Ik ben heel trots op jullie.”

Nadat iedereen het certificaat en een bos bloemen in ontvangst heeft genomen, is het tijd voor koffie en gebak. Tussen de versnaperingen door wordt er nog volop nagepraat.

Binnenkort start de volgende ronde

Op 20 september vindt de 2e digitale Experience plaats, georganiseerd door het Leerwerkloket in samenwerking met WSP Rijnmond en de werkgevers. De speedmeet volgt op 24 september, wederom op een locatie van het Albeda College.