Congres ‘De social enterprise als businesspartner van de gemeente’

20 september 2016

Wethouder Maarten Struijvenberg (werkgelegenheid en economie) opent donderdag het landelijke congres ‘De social enterprise als businesspartner van de gemeente.’ Sociale ondernemers en gemeenten uit Nederland komen in Rotterdam bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en de samenwerking te versterken. Steeds meer gemeenten zoeken actief de samenwerking met sociale ondernemingen op. Sociale ondernemingen leveren een belangrijke bijdrage aan het oplossen van maatschappelijke problemen.

Op 22 september organiseert Social Enterprise NL in samenwerking met de gemeente Rotterdam het congres ‘De social enterprise als businesspartner van de gemeente’. Hier komen beleidsmakers en sociaal ondernemers uit heel Nederland bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en de samenwerking te versterken. Zij gaan die dag aan de slag met vragen als: hoe kan de samenwerking het best worden vormgegeven? Wat valt er te leren van andere gemeenten?En welke sociale ondernemingen willen nieuwe samenwerkingen aan gaan met gemeenten?

Naast sprekers als Willemijn Verloop (oprichter Social Enterprise NL en War Child) en wethouder Stef Depla (Eindhoven) vertellen Rotterdamse sociale ondernemingen als Uit je Eigen Stad, Delfshaven Coöperatie , Blue City en Marconia over hun successen en obstakels. Meer info over het congres: http://gemeentecongres.social-enterprise.nl

Datum: donderdag 22 september, 9.30 uur
Locatie: Fruitvis & Uit je Eigen Stad, Marconistraat 43