“Dankzij deze baan heb ik weer meer sociale contacten”

10 december 2020

Aafje Hulpthuis biedt huishoudelijke ondersteuning aan zelfstandig wonende mensen. “Op de afdeling personeel en organisatie ben ik werkzaam als opleidingscoördinator” begint Ingrid, opleidingscoördinator van Aafje Hulpthuis.  “Ik houd mij onder andere bezig met het werven en selecteren van mensen die middels een Beroepsbegeleidende Leerweg aan de slag gaan bij Aafje. Ze gaan één dag per week naar school en daarnaast zijn zij vier dagen per week werkzaam als huishoudelijk medewerker. Het doel is om kandidaten met een uitkering die geen startkwalificatie hebben een kans te bieden op de arbeidsmarkt. Dat doen we door ze zowel een opleiding als direct betaald werk te bieden. Daarin draagt de goede samenwerking met het WSP Rijnmond (o.a. team UWV AG) en Leerwerkloket Rijnmond zeker aan bij. Iedereen doet namelijk mee!”

Plezier in werk
Een van de medewerkers die nu het BBL-traject doet is Jimmy. Hij is op zoek gegaan naar werk nadat hij de zorg voor zijn opgroeiende kinderen meer los kon laten. “Het was wennen om vier dagen in de week te werken en de vijfde dag naar school te gaan. Zeker als je vijftien jaar huisvader bent geweest. Inmiddels heb ik goed mijn draai gevonden. De werktijden sluiten aan op mijn dagritme. Ook op de opleiding heb ik het naar mijn zin. Het is fijn om ervaringen uit het vak te kunnen delen met de rest van de klas.”

‘Omdat je klanten meerdere keren ziet bouw je een band met hen op’


Jimmy voert alle huishoudelijke taken uit bij de mensen thuis. “De omgang met de klanten vind ik geweldig. Ik werk graag met en voor mensen. Bovenal met ouderen en ondersteun hun graag met de dagelijkse dingen. Dit geeft mij een dankbaar gevoel. Er is een goede klik met hen, omdat je ze meerdere keren ziet bouw je een band met hen op.”


Complimenten
Vanuit Aafje zijn de collega’s ook meer dan te spreken over Jimmy. Ingrid: “Dit is een topper die zijn werk met hart en ziel uitvoert. Ik heb daar geen seconde aan getwijfeld. Wat ben ik er trots op dat Jimmy bij ons werkzaam is.  Je ziet hem zichzelf steeds meer ontwikkelen. Elke week staat hij klaar voor zijn medestudenten met raad en daad.” En niet alleen vanuit Aafje Hulpthuis, maar ook vanuit de klanten krijgt Jimmy complimenten. Ingrid vervolgt: “Een van de complimenten was dat een man weer ging eten door de steun die Jimmy biedt. Zo kan ik er nog wel meer opnoemen. Kortom: zijn inzet is goud waard voor ons en de mensen!”

Ontwikkeling
Maar niet alleen voor hen en de klanten is het werk van Jimmy goud waard. Ook zelf houdt hij er veel aan over. “Dankzij deze baan heb ik weer meer sociale contacten. Ik ervaar veel dankbaarheid van de klanten en dat doet mij erg goed. Door het BBL-traject kan ik mezelf verder ontwikkelen.” Jimmy kijkt positief naar de toekomst. Het allerliefst ontwikkelt hij zich verder in de zorg en dan ook bij Aafje. Hij sluit af: “Ik wil graag mijn mbo-niveau 1 diploma halen en dan verder leren op niveau 2. Zo kan ik mezelf verder ontwikkelen in de zorg.”