“Dat is de reden dat wij social return omarmd hebben en ermee aan de slag zijn gegaan”

10 december 2020

“In eerste instantie wisten we niet goed wat we aan moesten met de social return verplichting”, begint Bastiaan, een van de twee directeuren van Punt BV. “Je wordt verplicht om iets te doen, terwijl je daar je geld mee kunt verdienen. Wat is dan de verplichting? Dan is het eigenlijk iets leuks wat je kunt doen. Eén plus één is twee zou je dan zeggen. Dat is voor ons de reden dat wij social return omarmd hebben en ermee aan de slag zijn gegaan.”

‘Hij moppert niet over een hele dag regen en is een aanpakker’

Juiste match
Punt BV richt zich op het duurzaam bestrijden van onkruid. Zij streven naar een gifvrije toekomst. Daarvoor zijn veel handen nodig om dat mogelijk te maken. Bastiaan: “Wij hebben mensen nodig, maar de match wisten wij niet goed te vinden. Het WSP Rijnmond kan daar wel voor zorgen. Dat was de reden om contact te zoeken met hen.”

Aanpakker
Het bedrijf vond in Richard als medewerker groenvoorziening een goede match. Hij is hier terecht gekomen via de 010Werkt app van de Gemeente Rotterdam. Richard zat in de bijstandsuitkering op het moment dat hij hier kwam. “Door mijn gedrevenheid en het motto de moed niet opgeven vond ik nieuw werk. Het is erg leuk om hier aan de slag te zijn en fijn om in het groen te zijn! Ik doe veel voorkomende klusjes; handwerk, schoffelen, snoeien, bosmaaien, bladblazen opruimen, heggen snoeien etc.” Bij zijn collega’s laat hij dan ook een goede indruk achter. Marc zegt over hem: “Richard is serieus in zijn werk. Hij moppert niet over een hele dag regen en is een aanpakker. Hij steekt z’n handen uit de mouwen voor dit Rotterdamse bedrijf.”