De 200ste starter met Startersbeurs is een feit!

4 december 2014

Dankzij de Startersbeurs is Jip aan de slag bij de hoofdredactrice van Metro Mode

 De 200ste starter Jip is in oktober gestart met haar werkervaringsplaats bij Karin Kuijpers. Karin is lifestylejournaliste en hoofdredactrice van Metro Mode, een bijlage bij de gratis krant Metro. Jip werkt mee bij de ontwikkeling van de eerste hippe bloemenblog ter wereld.

 

Werkervaring opdoen met de Startersbeurs

Met de Startersbeurs gaat een jongere zes maanden aan de slag bij een werkgever tegen een vergoeding van 500 euro per maand. De gemeente betaalt deels aan de vergoeding mee. Zo kan de jongere ervaring opdoen en aan zijn cv bouwen terwijl de werkgever geen financieel risico loopt. Starter Jip heeft lifestyle design gestudeerd aan de Willem de Koning academie. Zij wilde erg graag bij Karin Kuijpers aan de slag. Dankzij de Startersbeurs kon Karin Jip een kans geven.

 

Persreis naar Denemarken

Momenteel zijn Karin en Jip bezig met de ontwikkeling van de eerste hippe bloemenblog ter wereld. Een blog over bloemen, met de focus op mode, design, culinair en reizen. Jip bedenkt hiervoor samen met Karin het concept en bekijkt hoe het financieel mogelijk is. Ze doet onderzoek, gaat mee naar vergaderingen en ging zelfs mee op persreis naar Denemarken. Jip heeft het erg naar haar zin bij Karin Kuijpers: “Ik heb in een korte tijd al veel geleerd en vind het leuk om concepten te ontwikkelen en daarin door te denken.”

 

Ik zou de gemeente een groot boeket willen sturen!

Ook Karin is enthousiast over de Startersbeurs: “Ik vind dit een voorbeeld van hoe gemeentes kunnen inspelen op jongere bedrijven, anders had ik Jip die kans niet kunnen geven. En daarnaast is Jip een waardevolle aanvulling op mijn onderneming. Ik zou de gemeente graag ook een heel groot boeket willen sturen!”

 

Foto: Jip en Karin ontvingen de 200ste Startersbeurs. Dat mag gevierd worden!  

 

Wil jij ook aan de slag met een Startersbeurs? Of wil jij een jongere aannemen met een Startersbeurs? Kijk voor meer informatie op: www.startersbeurs.nu/rotterdam   

 

Wil je weten wie Karin Kuijpers is? Kijk op: www.karinkuijpers.com