Desmond werkt bij Kloet Onderhoud

10 december 2021

‘Het leuke aan het werk is progressie kunnen zien!’

 

Desmond:
‘Ik ben 18 jaar en ik kom uit Vlaardingen. Twee jaar geleden ben ik begonnen met de opleiding bouwhulp MBO niveau 1. Momenteel volg ik niveau 2 allround timmerman. Met die opleiding ben ik bijna klaar, dan wil ik doorgaan met niveau 3. Via mijn netwerk ben ik bij Kloet Onderhoud terechtgekomen en in maart 2020 ben ik hier gestart.

Ik vind Kloet een heel leuk bedrijf om voor te werken. Het is een familiebedrijf; iedereen kent iedereen, dat vind ik heel fijn. Er heerst een goede sfeer. Ik werk waar klussen zijn in Rotterdam en omstreken. We doen van alles; de ene keer renoveren we woningen en een andere keer zijn we bezig met  houtrot. Met Mark, mijn leermeester, heb ik zeker een klik. Ik kan lekker met hem werken en we snappen elkaar. Ik heb veel van hem geleerd, bijvoorbeeld houtrot wegzagen en nieuwe stukken plaatsen, wanden en plafonds plaatsen en isoleren.

Progressie

Het leukste van het werk is progressie zien! Het resultaat aan het einde van de dag.
Momenteel heb ik nog geen toekomstplannen. Eerst mijn opleiding afmaken, ervaring opdoen en lekker leren. Ik werk vier dagen en ga 1 dag in de week naar school. Toen ik tien was, vond ik het al heel leuk om in de schuur te klussen en dingen te maken. Toen ik ouder werd maakte ik houtenbankjes. Nu ik echt werk en verantwoordelijk ben, ben ik een stuk volwassener geworden. Door het contact met collega’s en klanten leer ik beter om te gaan met mensen. Een mooie groei richting het grote-mensen-leven!’

Amy, directeur bij Kloet Onderhoud:
‘Onze basishouding is dat de meeste mensen deugen. Dus als iemand een kans wil om ritme en structuur op te bouwen, dan kunnen we dat bieden met een baan. We monitoren ook of iemand een positieve werkhouding heeft en gemotiveerd is. Zodra iemand dat laat zien, geven wij alle ontwikkelkansen die we kunnen bedenken. Desmond is daar een mooi voorbeeld van.

Initiatief

Hij belde met de vraag of hij bij ons een kans kon krijgen om meer en bredere werkervaring op te doen. Als een medewerker zelf op die manier het initiatief neemt, weet je al genoeg; met de motivatie zit het wel goed. We hebben toen samen gekeken waar zijn ambities liggen en vullen dit stap voor stap in. Een medewerker tot bloei zien komen, geeft energie voor het hele bedrijf.

Desmond werkt samen met een ervaren medewerker die fysiek beperkt is. Op deze manier kan Desmond bijdragen aan de uitvoering van het werk en werken we ook aan de duurzame inzetbaarheid van collega’s.

Een tip voor andere werkgevers: betrek je eigen medewerkers bij de sollicitatiegesprekken van de nieuwe medewerker. Zo kun je met elkaar eventuele rugzakjes gelijk bespreken. Zo ontstaat er meer begrip en commitment binnen je eigen team om aan social return te werken.’

Social Return - WSPR