“Deze school is een zeer geschikte plek voor mij”

10 december 2020

Jeva is als asielzoeker in Nederland gekomen. In haar geboorteland Armenië heeft zij Taal en Letterkunde gestudeerd. Haar eerste baan in Nederland was de functie magazijnmedewerker in een asielzoekerscentrum. Daarna heeft ze een auto-ongeluk gehad en heeft daar medische beperkingen aan overgehouden. “Het leven is een boemerang”, begint Jeva. “Wanneer je iets ontvangt moet je het ook teruggeven. Tijdens mijn herstel was ik erg goed geholpen door mensen om mij heen hier in Nederland. Toen ik weer kon werken heb ik zelf mensen geholpen. Maar dat werd mij toch te zwaar om te blijven doen.”

‘Wanneer je iets ontvangt moet je het ook teruggeven’

 

Geschikte plek
Jeva wilde niet bij de pakkeneer zitten. Daarom besloot zij verder te zoeken. Via de afdeling Garantiebaan van het WSP Rijnmond kwam zij in contact met haar huidige werkgever Hogeschool Rotterdam. Daar werkt zij nu vanaf mei 2019. “Ik bleef met twee kandidaten over bij de sollicitatieprocedure en ben het uiteindelijk geworden. Hier ben ik enorm trots op! Deze school is een zeer geschikte plek voor mij. Ik ben gelukkig en erg blij dat er trajecten zijn zodat mensen met een beperking toch kunnen werken.”

“Mijn dagelijkse taken zijn het voorbereiden en ondersteunen van de biologielessen van docenten Judith en Tom. Ik help bijvoorbeeld met het klaarzetten en opruimen van de materialen. Of het verzorgen van dieren zoals een slang of aquarium met vissen.”Tom vindt haar een enthousiaste en proactieve collega. Judith voegt eraan toe: “Jeva is een inspiratie voor het team door haar enthousiasme voor de natuur!”

‘Jeva is een inspiratie voor het team door haar enthousiasme voor de natuur!’


Traject

Toen de vacature van de Hogeschool Rotterdam voorbijkwam, dacht jobcoach Angelle gelijk aan Jeva. “Bij Jeva was ik er vanaf haar kennismakingsgesprek al bij”, zegt ze. “De eerste weken tijdens de proefplaatsing kijken we vooral samen naar de werkzaamheden en de uren, of deze passen bij haar gezondheid. Vervolgens plannen we de tussentijdse evaluaties en ondersteunen we bij het plaatsingscontract en arbeidsvoorwaardelijk gesprek. Bij een arbeidsovereenkomst leggen we in het begeleidingsplan onze doelen en afspraken vast. Samen met de Hogeschool van Rotterdam zorgen wij dat Jeva er goed kan werken. En zoals het er nu naar uitziet is dit geslaagd!”