“Dit werk geeft me een hoop plezier en zekerheid”

11 december 2020

Wallaard Groen B.V. is gespecialiseerd in het aanleggen en onderhouden van (semi) openbare ruimte. ”Ik had hier geen ervaring in toen ik hier begon’, vertelt Arjan. ‘Ik heb speciaal onderwijs gevolgd. Niet als hovenier, maar in de metaal. Ik ben ook bij een tin-bedrijf begonnen als tin-poetser. Ik poetste daar bijvoorbeeld lepeltjes, lampen en kandelaars. Maar dit bedrijf ging helaas failliet. Via een oom heb ik toen een tijd in de groenvoorziening gewerkt, maar daarna werd ik weer werkloos. Ik ben bij Wallaard Groen terechtgekomen via een werkbemiddelingsbureau vanuit mijn uitkering. Na een goede proefperiode, werk ik gelijk aangenomen. Ik werk nu in Maassluis en Vlaardingen en werk veertig uur per week.”

Pas halen

Arjan is dagelijks bezig met onderhoud van de stad, met taken als maaien, vegen en bladblazen. Arjan: “Dat is het mooiste om te doen in mijn vak. Je maakt het veld netjes en je als je klaar bent, ligt het er echt weer strak bij. Momenteel werk ik veel met de bosmaaier. Daarmee maai je grasvelden, maar wij gebruiken het ook om bij paaltjes en gevels te maaien. Ik wil graag nog een pas halen om ook bij het spoor te mogen maaien. Dat is wat ruiger werk en dat vind ik leuk.”

Aanrader

Rutger is directeur bij Wallaard B.V. en ontving Arjan met open armen. “Wij vinden dat elk mens talenten heeft en wij bieden hen graag de kans deze talenten te ontwikkelen. Als ze maar zin en plezier hebben om te werken in het groen. Social Return komt dus echt uit onszelf. We vullen onze Social Return verplichting in door werkzoekenden aan te nemen via sociale werkvoorzieningen, de gemeente, ons eigen netwerk en uitzendbureaus. We nemen ook scholieren aan voor stages. Ik vind Social Return een aanrader voor werkgevers; wij hebben er loyale werknemers mee gekregen, zoals Arjan. Ik hoop dan ook dat ze hier voor langere tijd willen blijven. De intentie is deze werknemers een vast contract te geven.”

Arjan pakt het werk in elk geval met beide handen aan. Hij sluit af: “Ik heb de kans gekregen dit werk te doen. En dat geeft me een hoop plezier en zekerheid in mijn leven. Ik heb nog geen plannen om ander werk te doen bij dit bedrijf, omdat ik het nog reuze naar mijn zin heb in dit werk!”

schermafbeelding-2020-12-10-om-13-54-29