‘Een hart op de juiste plaats en handen die willen wapperen’

24 juni 2024

Werkgevers en werkzoekenden vinden elkaar op de website van HalloWerk. Werkzoekenden plaatsen er een profiel, werkgevers hun vacatures. En dat levert mooie matches op! Zo vond de Rotterdamse Rina* een fijne plek bij Plug Schoonmaak in Barendrecht.

Plug Schoonmaak begon als een klein familiebedrijf, maar heeft inmiddels 45 medewerkers. Directeur Sander van Marion vindt nieuw personeel het liefst via die medewerkers: “Ik laat het iedereen hier weten als ik iemand zoek. Mijn mensen zetten het dan in hun eigen omgeving uit. De een neemt een kennis mee, de ander tipt een zoon of dochter; dat gaat eigenlijk heel vaak goed.”

Waardevolle aanvullingen

Als het niet lukt via het netwerk van zijn collega’s, doet Sander een beroep op HalloWerk. “Tussen die profielen staan genoeg gemotiveerde werkzoekenden die een waardevolle aanvulling kunnen zijn voor mijn team. Dat zijn dan misschien wel mensen die al wat langer zoeken, of waar we iets voor moeten aanpassen, maar dat is prima. Als het maar klikt! Als ze het hart op de juiste plaats hebben en hun handen willen laten wapperen, zijn ze welkom.”

Ook de zoektocht naar een administratief medewerker bracht Sander bij HalloWerk. “Het bedrijf wordt steeds groter en degene die nu de administratieve taken doet, redt het niet meer alleen. Zij kwam ook via HalloWerk trouwens!” Toen Sander Rina tussen de profielen vond, liet hij haar eerst solliciteren bij haar toekomstige collega. “Want zij moeten het meest samenwerken; ze zitten elke dag samen op kantoor.” Het klikte, en Sander liet er geen gras over groeien. Hij stapte dezelfde dag nog in de auto om kennis te maken met Rina. Gewoon bij een kop koffie, in een bakkerijtje bij haar in de buurt. Rina lacht: “Dat iemand dat voor je doet, dat is toch best bijzonder?”

Proefplaatsing

Ook met Sander klikte het goed. Rina kreeg een proefplaatsing bij Plug, met uitzicht op een ‘echt’ contract. Ze is er blij mee: “Ik had in dezelfde periode gesolliciteerd bij de gemeente Rotterdam maar daar was ik niet aangenomen. Later benaderden die me voor een andere functie, maar daar ben ik niet op ingegaan. Ik zit hier helemaal goed. Ik kan in de ochtend eerst mijn kind naar school brengen, dan spring ik meteen in de bus en ben ik met 20 minuten hier. En in de middag ben ik ook op tijd weer klaar. Perfect geregeld toch?”

Rina werkt nu een maand bij Plug. Ze doet allerlei administratieve taken en als ze helemaal ingewerkt is, gaat ze ook de ziekmeldingen bijhouden. En ze beheert de app waar de medewerkers mee inklokken: “Als mensen ergens niet op tijd zijn, stuur ik even een appje dat ze daar beter op moeten letten.”

Opgeruimd hoofd

Op tijd komen is belangrijk, vindt Sander: “Ik wil mijn klanten ontzorgen, die moeten zich niet af gaan vragen waar de schoonmaker blijft.” Een ander ding waar Sander streng op is, is troep. “Logisch toch? Dat zit in mijn DNA. En in deze branche mag je dat ook van je mensen verwachten. Als jij klaar bent met je dagelijkse werk ergens en er is tijd over, dan neem ik aan dat je even iets extra’s doet. Er moet altijd wel ergens een doek overheen.” Ook hier is Rina een goede match: “Ik kan niet tegen rommel. Ik heb van mijn moeder geleerd dat als het om je heen opgeruimd is, je ook een opgeruimd hoofd hebt. Dat werkt echt.”

*In verband met haar privacy gebruiken we voor Rina niet haar echte naam.

Wilt u als ondernemer ook een talent een kans geven? HalloWerk helpt u graag verder. Maak snel een afspraak via de website.