Go! Uitzendbureau vergroot de kans op werk voor jongeren door sluiten van Jongerenakkoord

9 januari 2019

Go! Uitzendbureau vergroot de kans op werk voor jongeren door sluiten van Jongerenakkoord

GO! Uitzendbureau is een nieuwe, dynamische uitzendorganisatie met ervaring in het snel en succesvol vervullen van tijdelijke en langdurige vacatures. Dit doen zij voor een groot aantal, vaak toonaangevende opdrachtgevers uit diverse industriële, technische en andere bedrijfssectoren.

Met dit jongerenakkoord wil GO! Uitzendbureau invulling geven aan het sociale beleid binnen de organisatie. GO! Uitzendbureau biedt kansen voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt, immers zijn jongeren de toekomst voor een organisatie. Daar zetten wij op in door bedrijven te enthousiasmeren om de jongeren een kans te bieden in de vorm van een leerwerkovereenkomst met kans op een dienstverband na opleiding. Daarmee vergroot je de kansen in de toekomst voor zowel de werkgever als de jongeren.

Instroom

Samen met de gemeente Rotterdam, het WerkgeversServicepunt Rijnmond (WSPR), leer werkloket en GO! Uitzendbureau willen we jongeren tot 27 jaar werven en opleiden tot Operationeel medewerker, zoveel mogelijk werkervaring laten opdoen en leiden naar de arbeidsmarkt.

Afspraken:

  • GO! Uitzendbureau biedt 5 tot 10 jongeren t/m 27 jaar bij gebleken geschiktheid een arbeidscontract voor de functie van Operationeel Medewerker met een opleiding
  • GO! Uitzendbureau wordt naast de reguliere werving van deze jongeren ondersteunt door het WSPR, door cv’s aan te leveren van passende kandidaten uit de WW (UWV), WWB (Gemeente Rotterdam) en NUO (niet-uitkeringsontvangers).
  • Schoolverlaters

Scholing

De jongeren die gaan starten op de functie van Operationeel medewerker, zijn verplichteen twee jarig BBL-traject aan te gaan. GO! Uitzendbureau zet zich in zodat de jongeren voldoende kansen krijgen om de opleiding Operationeel medewerker met een MBO niveau 2 diploma af te ronden.

Afspraken:

  • GO! Uitzendbureau biedt geschikte jongeren een 2 jarige BBL-traject aan in samenwerking met STC.
  • GO! Uitzendbureau biedt de jongeren gedurende het traject de benodigde aanvullende opleidingen aan zoals VCA en een heftruckcertificaat.
  • GO! Uitzendbureau vraagt een minimaal afgeronde VMBO diploma voor de functie van Operationeel medewerker, en de jongeren moeten bereid zijn om het certificaat VCA te behalen omdat dit een verplichting is om te werken in de haven.

Op dinsdag 18 november tekenden Go! Uitzendbureau en WSPR een Jongerenakkoord waarmee zij zich aan deze maatschappelijke opgave verbinden.

 go-11-23142