Hallo Spaanse Polder, zoekt u talent?

4 april 2023

Elkaar de hand schudden blijft toch de prettigste manier van kennismaken. Daarom organiseerde WSP Rijnmond eind maart een netwerkborrel voor ondernemers uit de Spaanse Polder. Meer dan 3o ondernemers met een sociaal hart gingen op die uitnodiging in.

De genodigden hadden vanuit de ‘stuurhut’ van Schmidt Zeevis mooi uitzicht op een deel van de ruim 1.400 bedrijven die de Spaanse Polder rijk is. Bedrijven die samen maar liefst 25.000 arbeidsplaatsen hebben. “Meer nog dan de Waalhaven”, vertelde Ruud Schalkwijk, directeur Werk & Inkomen van de gemeente Rotterdam, tijdens de bijeenkomst. En dat is precies waarom de campagne ‘Hallo Spaanse Polder’ zo belangrijk is. Want al die bedrijven hebben mensen nodig. Mensen die WSP Rijnmond weet te vinden.

Ieder mens verdient een kans

WSP Rijnmond biedt ondernemers hulp bij het vinden van nieuwe talenten, én ondersteuning bij het inzetten van bestaande regelingen voor het in dienst nemen van werkzoekenden. Waar nodig is er ook coaching voor de werkzoekenden als ze aan de slag gaan. Want ieder mens verdient een kans.

Een mooi aanbod, maar in de Spaanse Polder nog niet zo bekend. Daarom was Etienne Reith van het bedrijf TaxiCoach uitgenodigd. Hij heeft al verschillende werknemers aangenomen die hij via het gratis platform HalloWerk vond. Een werkgever met een sociaal hart dus, al vindt hij dat zelf heel gewoon:  “Ik beschouw iedereen die bij mij over de vloer komt in eerste plaats als mens en dan pas als wernemer.”

Visitekaartjes verzamelen

Wie naar een netwerkborrel van WSP Rijmond komt, geeft er eigenlijk al blijk van een sociaal hart te hebben, stelde presentator Lexter Woodley vast. Dat hoeft alleen nog maar verzilverd te worden door contact te zoeken met WSP Rijnmond. Dat kon tijdens de borrel in de Spaanse Polder door een van de aanwezige medewerkers aan te schieten of door een visitekaartje achter te laten in een ‘contactdoos’.

Na het eerste contact kunnen ondernemers een samenwerking met WSP Rijnmond aangaan die voor beide partijen winstgevend is. Werkzoekenden uit de regio Rijnmond vinden de baan die ze zo graag willen, en werkgevers vinden nieuwe arbeidskrachten, ondanks de krappe arbeidsmarkt. Een ‘win-win’ die de tijdens de netwerkborrel aanwezige ondernemers wel aansprak. Want er werden handen geschud, visitekaartjes ingeleverd en er werd zelfs al geproost op de goede afloop.

Ook ondernemer met een sociaal hart? Neem dan snel contact op met WSP Rijnmond.
Meer weten over de campagne in de Spaanse Polder? Kijk dan op de website.