HalloWerk is vernieuwd!

2 juli 2024

HalloWerk heeft goed nieuws. Per 1 juli is een belangrijke update live gegaan. Het platform is vernieuwd zodat u nóg meer mogelijkheden heeft om personeel te vinden voor uw bedrijf of vacature. Ook logt u vanaf 1 juli in met eHerkenning EH3, zodat u veilig en betrouwbaar toegang heeft tot het platform.

HalloWerk is een initiatief van de arbeidsmarktregio Rijnmond en Haaglanden. Het is er voor werkzoekenden die wat extra hulp kunnen gebruiken bij het vinden van een werkgever, of andersom. Werkzoekenden vullen een persoonlijk profiel in, zelfstandig of samen met een coach van de gemeente. In het profiel leest u meer over de talenten, wensen en persoonlijkheidskenmerken van de werkzoekende. Past het profiel bij uw vacature? Dan kunt u rechtstreeks met de werkzoekende in contact komen met de chatfunctie in HalloWerk!

Verbeteringen in de update van HalloWerk

Deze nieuwe IT-oplossing voor HalloWerk bevat veel verbeteringen, zodat u makkelijker in contact kunt komen met werkzoekenden en een match kunt vinden voor uw vacature. De online portal wordt bovendien gebruiksvriendelijker voor werkzoekenden, werkgevers én professionals van gemeenten! We hebben de belangrijkste veranderingen voor u op een rijtje gezet:

  • Eenvoudig en rechtstreeks chatcontact met werkzoekenden.
  • Veilig en betrouwbaar contact door eHerkenning EH3 (werkgevers) en DigiD (werkzoekenden).
  • Eenvoudig vacatures maken met AI in HalloWerk.
  • Gemakkelijker vacatures beheren en zoeken naar de juiste match op basis van persoonlijkheidskenmerken.
  • Meertalige ondersteuning met de Google Translate-extensie voor browsers.
  • Extra ondersteuning en persoonlijke dienstverlening bij het matchen met werkzoekenden.

Belangrijk: Inloggen met eHerkenning

Websites van gemeenten en overheden zijn verplicht om privacy en veiligheid te garanderen. Daarom schakelt HalloWerk vanaf 1 juli over op eHerkenning. Iedereen die van HalloWerk gebruik wil maken, heeft een persoonsgebonden machtiging nodig op niveau EH3. Wilt u meer weten over eHerkenning, of wilt u eHerkenning aanvragen? Alle informatie vindt u op eHerkenning.nl. Ook kunt u terecht bij het WSP Rijnmond voor vragen of advies.

Aan de slag met HalloWerk

Zoekt u personeel voor uw vacatures, of heeft u een vraag over HalloWerk? Wij helpen u graag verder. Neem contact op met WSP Rijnmond of mail naar hallowerk@rotterdam.nl. Kijk ook op Hallowerk.nl voor meer informatie.