HalloWerk timmert aan de weg

4 juli 2022

HalloWerk timmert aan de weg

HalloWerk is meer dan een online platform. Wij doen er alles aan om werkgevers en werkzoekenden met elkaar in contact te brengen. Onder andere door speed-meets te organiseren en deel te nemen aan banenmarkten.

Banenmarkt Rijnmond XXL

Zo waren we goed vertegenwoordigd op de Banenmarkt Rijnmond XXL in het WTC in Rotterdam op dinsdag 21 juni. HalloWerk-coaches spraken met werkzoekenden. Ze legden uit hoe het online platform werkt en hoe ze zich kunnen aanmelden. Kandidaten hebben onder begeleiding van HalloWerk-coaches een profiel aangemaakt en ingevuld in HalloWerk. We hebben samen met werkzoekenden gekeken naar passende, kansrijke vacatures op het platform, profielen aangevuld met een profielfoto en interesses. Een aantal werkzoekenden zijn ter plekke in contact gebracht met aanwezige werkgevers! Hier zijn vervolgafspraken mee gemaakt.

Speed-meets in Oekraïens huis Rotterdam

Speciaal voor Oekraïense werkzoekenden organiseert HalloWerk speed-meets in het Oekraïens Huis. Afgelopen weken gebeurde dat o.a. met werkgever McDonald’s. “Het was een groot succes”, vertelt HalloWerk-coach Jasna Erbas enthousiast. De speed-meets in het Oekraïens huis worden enthousiast bezocht door de Oekraïners. “De gesprekken zijn heel waardevol en het levert veel matches op. Schoonmaakbedrijf GOM sloot laatst zelfs tijdens de speed-meet een contract af met een werkzoekende”.

Leven in de Brouwerij

Wat een opkomst tijdens de speed-meet in de Brouwerij in Rotterdam op 7 juni jl! Maar liefst 6 werkgevers gingen in gesprek met gemotiveerde kandidaten. En het resultaat mag er zijn:

  • Patrick Werensteijn en Stephanie Godschalk van Holiday Inn Express Rotterdam spraken 14 kandidaten. Zeker 9 kandidaten zijn aangenomen.
  • Concreeto sprak met 26 kandidaten, waarvan met 6 kandidaten diezelfde dag nog een vervolggesprek kwam.
  • Bij Albert Heijn solliciteerden 20 kandidaten.
  • 15 kandidaten hadden interesse in een baan bij Ruimbaan.
  • Solutions heeft met 30 kandidaten gesproken, 5 van hen krijgen een vervolggesprek.
  • Circa 30 kandidaten hebben kennisgemaakt met Detaconcept.