Happy Italy biedt werk aan mensen in Rotterdam Zuid

4 september 2015

Rotterdam Zuid krijgt met de komst van restaurantketen Happy Italy meer werk voor mensen van Zuid.  Happy Italy heeft 100 tot 150 vacatures voor personeel in o.a. de bediening, schoonmaak en voor de bezorging. Op dinsdag 1 en woensdag 2 september vond een selectieronde plaats in Zuid. Hiervoor waren 239 kandidaten uitgenodigd, waarvan 80 personen aan de slag mogen.  

De selectiedagen zijn georganiseerd door Happy Italy in samenwerking met het WerkgeversServicepunt Rijnmond, de gemeente Rotterdam en het UWV. Volgende week draaien de kandidaten twee dagen op proef mee in de huidige filialen, waarna ze bij goed gevolg aan de slag kunnen. Kandidaten die worden aangenomen werken eerst een maand met behoud van uitkering. Daarna krijgen ze een contract voor 6 maanden. 

Vanuit het Nationaal Programma Rotterdam Zuid is afgesproken kandidaten uit dit gebied voorrang te geven. Een speciaal team voor Zuid heeft voor het vervullen van de vacatures, kandidaten geselecteerd en voorgedragen. In het Nationaal Programma is afgesproken dat er jaarlijks minimaal 300 tot 400 mensen uit de uitkering aan het werk gaan.

Happy Italy heeft zeven vestigingen in het hele land, waarvan twee in Rotterdam. Eigenaar Daniël de Blok is positief over de samenwerking op Zuid. “Voor onze restaurants zoeken we enthousiaste en gemotiveerde medewerkers. Als je je handen uit de mouwen wil steken, hebben wij werk. Die uitdaging hebben ze op Zuid mooi opgepakt. Nu op naar de volgende stap”. Marco Pastors: “Happy Italy ziet mogelijkheden die ik ook zie: er zijn mensen met een uitkering die dit werk prima kunnen doen. Dit is zo’n mooie kans, en ik ben blij dat zoveel mensen die nu een bijstandsuitkering hebben, hier de weg naar een normaal leven weer kunnen vinden. We gaan er alles aan doen om dit te laten slagen.” Afgesproken is dat mensen die zich niet aan de afspraken houden, gekort worden op de uitkering. 

Het nieuwe filiaal is gevestigd aan het Cor Kieboomplein en opent eind september haar deuren.