Hart voor Rotterdam Prijs 2017

14 maart 2017

Op 18 mei as organiseren MKB Rotterdam en het WSPR de jaarlijkse MKB Lenteborrel. Bij de opening van de lenteborrel zal voor de 2e keer de ‘Hart voor Rotterdam’ prijs worden uitgereikt. Dit is een jaarlijkse prijs voor maatschappelijk betrokken ondernemers. De prijs is in het leven geroepen om bedrijven te erkennen voor hun maatschappelijke inspanningen en bewustzijn te creëren rond maatschappelijk betrokken ondernemen op lokaal niveau. Met een vast format en een wisselend jaarthema worden bedrijven die vanuit hun betrokkenheid actief zijn op maatschappelijk relevante thema’s in de spotlight gezet. 

Vorig jaar was het thema ‘jeugdwerkloosheid’ en was Cleton&Com de trotse winnaar. Zie hier voor een impressie van vorig jaar. Dit jaar is het thema ‘participatie door mensen met een arbeidsbeperking’.

Thema: participatie door mensen met een arbeidsbeperking

Ieder jaar heeft de Hart voor Rotterdam prijs een ander thema. In 2017 is het thema: ‘participatie door mensen met een arbeidsbeperking’. Wij zijn op zoek naar de bedrijven die zich vanuit intrinsieke motivatie hiervoor inzetten. De winnaar wordt bepaald door een onafhankelijke jury.

Een werkgever of ondernemer nomineren?

Er kunnen bedrijven genomineerd worden voor hun inzet. Halverwege april sluit de mogelijkheid om te nomineren, eind april gaat de jury in beraad om de winnaar te kiezen. Op 18 mei, tijdens de MKB Rotterdam Lenteborrel, wordt de winnaar bekend gemaakt en de prijs uitgereikt. Dit onder het oog van alle genomineerden en de aanwezige leden van MKB Rotterdam. 

Wij zijn opzoek naar bedrijven die mensen met een arbeidsbeperking in dienst hebben. En dan in het bijzonder bedrijven met inspirerende verhalen. Dat kunnen bedrijven zijn die sinds jaar en dag met arbeidsgehandicapten werken, bedrijven die vanuit CAO afspraken of de wet banenafspraak iets met arbeidsgehandicapten doen, bedrijven die een business model hebben gebouwd rondom de inzet van arbeidsgehandicapten en/of bedrijven die vanuit sociale overweging één of meerdere mensen met een arbeidsbeperking in dienst hebben genomen.

Wilt u iemand nomineren? Dan kan dat door een mail te sturen naar info@wsprijnmond.nl dan nemen wij contact met u op om de nominatie rond te maken.