“Het heeft wel mijn leven veranderd om hier te zijn”

10 december 2020

Via Rotterdam Inclusief is zij daar aan de slag. Rotterdam Inclusief (RI) van de gemeente Rotterdam is een leer-werkomgeving voor Rotterdammers die een steuntje in de rug kunnen gebruiken om te gaan of blijven werken. Bij RI kun je op eigen niveau en tempo werken, leren en ontwikkelen. Het Leer- en ontwikkelbedrijf aan de Bovendijk is onderdeel van RI. Samen werken zij aan het goed sorteren van kleding in de Havenstad. “We krijgen de gebruikte kleding van de inwoners van Rotterdam via kledingcontainers op straat”, begint Pieter, leidinggevende bij het Leger des Heils/Reshare. “Dat zoeken wij hier vervolgens uit. Een groot gedeelte gaat naar de Piekfijn winkels in Rotterdam. De rest wat niet in Nederland blijft gaat de hele wereld over.”

“Wij werken nu al ruim vijf jaar samen met de gemeente via de afdeling groepsdetachering bij Rotterdam Inclusief. Deze mensen hebben een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Wij hebben hier 25 mensen aan het werk. Zoals Jhunaris. Ze is een aardige dame. Ze is er altijd. Ze zorgt voor een goede werksfeer.”

‘Gelukkig is er door de gemeente dit werk geregeld’

 

Jhunaris onderbreekt: “Ik ben er bijna altijd. Het heeft mijn leven veranderd om hier te zijn. Op een positieve manier. Het geeft mij een vast ritme en het werk is erg leuk om te doen. Soms is het druk, maar iedere dag is anders. Ik heb het naar mijn zin met mijn collega’s. Vroeger heb ik iets in de groenvoorziening gedaan via RI, maar helaas belandde ik in de ziektewet. Gelukkig is er door de gemeente dit werk geregeld.Ik werk hier nu al bijna vier jaar en ben weinig ziek.”