“Hoe langer je thuis zit, hoe moelijker het wordt”

8 augustus 2023

Als Tulay Gungormus (44) door omstandigheden in de ziektewet komt, gunt ze zichzelf maar kort rust. Zodra ze kan, gaat ze volop solliciteren. “Ik heb altijd gewerkt. Van thuis zitten word je niet beter”, vertelt Tulay. Het vele solliciteren werkt, want sinds februari dit jaar heeft Tulay een baan gevonden bij het Zorg- en Veiligheidshuis Rotterdam Rijnmond.

Tulay heeft altijd in de sociale hoek gewerkt, van medewerker bij het azc tot maatschappelijk werker. Ze woont sinds een jaar of drie in Rotterdam, na een ingrijpende periode in haar privésituatie. Rond oktober vorig jaar kwam zij daardoor in de ziektewet. “Ik heb even tijd nodig gehad om orde op zaken te stellen. Maar daarna wilde ik weer aan het werk. Dat heb ik altijd gedaan. Bovendien heb ik drie kinderen om voor te zorgen. Ik wil een voorbeeld voor hen zijn. En hoe langer je thuisblijft, hoe moeilijker het wordt.”

Inzet werd beloond

Vele sollicitatiebrieven gingen de deur uit en Tulay had ook een aantal sollicitatiegesprekken. “Ik wilde graag bij de gemeente in dienst want dat is een goede werkgever. Ik ben nu 44 jaar en wil niet meer steeds van baan veranderen.” Haar inzet werd beloond. Na een gesprek kon ze als administratief ondersteuner starten bij het Zorg- en Veiligheidshuis Rotterdam Rijnmond (ZVHRR). Daar richten ze zich op de aanpak van criminaliteit, overlast en gezondheidsproblemen, waarbij meer nodig is dan zorg of straf. Het ZVHRR werkt intensief samen met allerlei zorg- en justitiepartners.

Voor nu goed

Een dynamische en interessante baan, vindt Tulay. “Het is alleen anders dan ik had verwacht. De functie leek administratief, maar in de praktijk krijg ik veel taken in het werkveld. Ik werk bijvoorbeeld met mensen in de criminaliteit, en dat is zwaar. Ook heb ik geen vaste werkplek en collega’s en zie daardoor bijna dagelijks andere gezichten. Voor nu is het goed. Vanuit deze baan ga ik me oriënteren op een baan met meer stabiliteit.”