Iedereen is Unique

21 juni 2021

Als het gaat om stadsbeheer, werk en inkomen werken uitzendbureau Unique en de gemeente Rotterdam al jaren goed samen. Verantwoordelijk directeur voor de overheid Cindy Sonnemans vertelt over deze samenwerking en waarom het gesprek aangaan over een inclusieve arbeidsmarkt in het DNA van Unique zit.

“Via moederbedrijf RGF Staffing ontplooit Unique samen met zusterbedrijf Start People verschillende initiatieven om het bereik in de stad te vergroten”, vertelt Cindy. “Zo hebben wij bijvoorbeeld de ‘Week van het anonieme cv’ in het leven geroepen, om meer bewustwording te creëren en met elkaar de dialoog aan te gaan. Consultants van Unique bieden een week lang alleen cv’s aan waarop naam, leeftijd, geslacht, afkomst, woonplaats en werkervaringsjaren onzichtbaar zijn gemaakt. Dit initiatief is onderdeel van een groter project tegen arbeidsdiscriminatie en het bevorderen van een inclusieve – en diverse arbeidsmarkt.”

Bij Unique vinden ze dat talenten de ruimte moeten krijgen om zichzelf te ontwikkelen, er gelijke kansen en meer bewustwording gecreëerd moeten worden en daar aandacht en publiciteit aan gegeven moet worden. “Het gesprek aangaan voor een meer inclusieve arbeidsmarkt zit in het DNA van Unique; dat is onder andere het uitgangspunt vanuit waar Unique is opgericht.”

“Kijken naar mensen achter het cv en opdrachtgevers helpen om bijvoorbeeld functies op te knippen of de werkvloer aan te passen en zo samen kansen te creëren voor iedereen die wil en kan werken, dat is voor ons belangrijk.”

Maar daar stopt het werk nog niet. “Soms kunnen we iemand onderaan een ladder laten instromen die daar de kans krijgt om zichzelf te ontwikkelen en daarna door te groeien. Door goede coaching kunnen deze talenten steeds meer en moeilijkere taken oppakken. Ze schuiven dan door naar boven en zo ontstaat er aan de onderkant weer een nieuwe plek. Deze vrije positie is een mooie kans voor iemand anders. Wij proberen binnen ons netwerk beweging te creëren en het gesprek aan te gaan om werkgevers zelf te motiveren om hieraan mee te werken.”

‘De 100 van Sander’ sluit volgens Cindy goed aan bij de doelstellingen van Unique. “Als je als bedrijf midden in de maatschappij staat, is het niet meer dan logisch dat je daar je personeelsbeleid ook op afstemt. Daar horen ook werknemers bij die het niet altijd makkelijk hebben gehad. Een goede organisatie stimuleert inclusiviteit. Elk initiatief dat dat onder de aandacht brengt, omarmen wij en geven wij graag meer ruchtbaarheid aan, dus ook aan ‘De 100 van Sander’!”