“Iedereen kent Karin op locatie Bovendijk”

10 december 2020

Rotterdam Inclusief (RI) van de gemeente Rotterdam is een leer-werkomgeving voor Rotterdammers die een steuntje in de rug kunnen gebruiken om te gaan of blijven werken. Bij RI kun je op eigen niveau en tempo werken, leren en ontwikkelen. Het Leer- en ontwikkelbedrijf aan de Bovendijk is onderdeel van RI. Daar maakt Karin schoon. “Ik werk nu al een aantal jaren voor CSU”, begint Karin. “Hiervoor heb ik op dezelfde locatie Bovendijk gewerkt bij de plantjes binnen Rotterdam Inclusief. De overstap naar het schoonmaakwerk was een goede. Het is fijn werk. Mijn taken zijn alle werkzaamheden van sanitair tot aan bureaus schoonmaken. En een bijkomend voordeel is dat ik met andere leuke collega’s samen werk. Het contact met hen is erg leuk. Ik heb het daarom reuze naar mijn zin.”

‘Maar Karin is gebleven en daar zijn wij erg blij mee’


Cursus

De locatie waar de interieurverzorger werkt werd op een gegeven moment overgenomen door een ander schoonmaakbedrijf. “Karin werkte al bij de gemeente Rotterdam toen CSU deze locaties kreeg”, zegt Jane (rayonmanager). “Dit heeft te maken met de aanbestedingen. Toen wij als CSU het contract overnamen van het vorige schoonmaakbedrijf namen we ook de medewerkers over. Inmiddels is er natuurlijk wel het één en ander veranderd. Er zijn mensen ander werk gaan doen of met pensioen gegaan en zijn er weer andere medewerkers voor in de plaats gekomen. Maar Karin is gebleven, daar zijn wij erg blij mee.”

Jane is meer dan te spreken over haar collega. Dat het werk Karin ook bevalt is iets wat Jane niet is ontgaan. “Ze is een hardwerkende dame, heeft een spontane en collegiale houding en brengt een dosis humor met zich mee. Iedereen kent Karin dan ook op de Bovendijk!”