“Ik ben meegegroeid met het bedrijf”

1 februari 2021

Kim werkt sinds twee jaar bij GroenCollect. Een bedrijf dat afval ophaalt op een duurzame, voordelige en snelle manier. Kim start bij het bedrijf met een stage, en ze blijken heel goed bij elkaar te passen. “Ik begon vanuit een BOL-opleiding aan die stage. Toen was het bedrijf net met het broodproject van de gemeente bezig en er was iemand nodig voor het adoptantenbeheer. Ik wilde dat wel doen; dat soort werk ligt mij goed met mijn jarenlange klantenservice-ervaring. Ik wilde mijzelf omscholen naar assistent-manager en uiteindelijk (kwaliteits)manager en dit was een goede kans. De stage beviel me heel goed. Ik weet nu: als je je stage leuk vindt, dan is het beroep ook iets voor je. En dat bleek van twee kanten zo te zijn. Na een halfjaar stagelopen werd mij gevraagd of ik bij GroenCollect wilde werken. Dat wilde ik heel graag! Ik werk nu vier dagen en ga één dag naar school om mijn BBL- officemanagementdiploma te behalen.”

Van brood naar gas

Philip, directeur bij GroenCollect, vertelt: “Wij werken onder andere met gemeente Rotterdam om oud brood op te halen en daar biogas van te maken. Momenteel halen we achtduizend kilo oud brood uit broodcontainers per maand op met onze elektrische auto. Deze containers staan bij onze adoptanten in Rotterdam. Van veertig containers zijn wij gegroeid naar tweehonderd containers.”

Social Return

Philip vervolgt: “Voor de Social Return invulling arbeidsparticipatie werken wij samen met Rotterdam Inclusief. Daarnaast plaatsen we opdrachten bij andere sociale werkplaatsen. De kandidaten zijn vaak heel loyaal. Zij weten op een gegeven moment meer van het vak omdat we ze zelf opleiden. Hier kunnen zij bijvoorbeeld een VCA, heftruckcertificaat of een rijbewijs halen. Daarmee worden ze steeds meer ervaren in hun werk.”

20201027-143249-min (1)

Blijven proberen

Een social return regeling vraagt wel wat van je, vindt Philip. “Soms heb je er een kandidaat bij die ongemotiveerd is en niet past binnen je organisatie. Sommige bedrijven zeggen dan: We hebben dat een keer geprobeerd en is niet gelukt. Maar wij blijven proberen tot we een juiste kandidaat hebben. Als ze op tijd kunnen komen en een glimlach hebben, zijn ze hier aan het goede adres! En met Kim hebben we een goede in huis. Ze is gegroeid van een beginneling naar een stabiele en leergierige medewerker die altijd meer wil bereiken. Haar geduld zorgt voor een fijne werkomgeving, ook al is alles hectisch. Echt een gezicht van GroenCollect waar we trots op zijn!”

Doelen

Kim beaamt de woorden van Philip. “Dat hoor ik ook van klanten terug en daar ben trots op. Ik denk dat ik erg geschikt ben voor dit werk, want het is is afwisselend. Het is wel een beetje een mannenwereld, maar dat vind ik juist fijn. Ik heb nog geen heftruckcertificaat, maar die staat in de planning. VCA en BHV mag ik ook gaan doen. Ik wil graag doorgroeien tot locatiemanager. Daarom leer ik nu van alles binnen het bedrijf en dat vind ik ontzettend leuk.”

3-maart-kim-min (1)