“Ik voel me als een vis in het water”

25 oktober 2021

De zoektocht naar een passende baan ging voor Kathy niet over rozen. Maar haar doorzettingsvermogen loonde. Na ruim twee jaar solliciteren vond ze haar droombaan, met behulp van een coach via HalloWerk.

In haar vorige baan als receptioniste werd het contract van Kathy wegens een reorganisatie niet verlengd. Het was een teleurstelling, maar het bood ook nieuwe kansen. “Ik begon heel enthousiast met solliciteren”, vertelt Kathy. “Maar na verloop van tijd zakte de moed me in de schoenen. Ik kreeg de ene afwijzing na de andere omdat ik ‘te zwaar’ werd bevonden.”

Frontdeskmedewerker bij Unique

Net toen Kathy de hoop begon op te geven, kwam de vacature van frontdeskmedewerker bij Unique voorbij. Ze reageerde en niet snel daarna kreeg ze een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek. Kathy: “Ik was stomverbaasd dat ik eindelijk werd uitgenodigd.”

Kathy werd aangenomen. Als frontdeskmedewerker voert ze taken uit als klanten ontvangen, telefoonbeheer en licht administratieve werkzaamheden. “Deze functie past goed bij mij”, zegt Kathy. “Ik ben het visitekaartje van het bedrijf, het werk is divers en ik heb fijne collega’s.”