Instromers en werkzoekenden in de Nederlandse en Vlaamse havengebieden

21 augustus 2018

Hoe bekwaam zijn instromers en werkzoekenden in de Nederlandse en Vlaamse havengebieden? Hoe zorgen we blijvend voor voldoende goed opgeleide vakmensen in onze havens? Het project Skills Navigator onderzoekt in hoeverre de vaardigheden van instromers en werkzoekenden in de Nederlandse en Vlaamse havengebieden voldoen aan de wensen van werkgevers. Met de kennis uit dit onderzoek wordt het koppelen van de juiste medewerkers aan de juiste werkgevers in de havenbranche een stuk eenvoudiger. Ook kunnen we zo mismatches beter voorkomen.

Op donderdag 20 september organiseren SBB, STC en WerkgeversServicepunt Rijnmond een focusgroep. Hier kunnen werkgevers, werkveldvertegenwoordigers en arbeidsbemiddelaars in het Nederlandse havengebied in gesprek over dit toekomstbepalende thema. Bij de focusgroep komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Presentatie onderzoeksresultaten
  • Welke vaardigheden vindt u nu en in de nabije toekomst belangrijk?
  • Welke kennis en kunde is al goed vertegenwoordigd en welke vaardigheden ontbreken er?
  • Hoe gaat u om met vastgestelde mismatches?
  • Welke kansen ziet u voor betere matching?

 

Uw inbreng en visie zijn essentieel voor een toekomstbestendig opleidings- en instroombeleid. Daarom bent u van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de focusgroep. Deze vindt plaats op donderdag 20 september bij STC Group aan de nieuwe locatie Waalhaven(Waalhaven Zuid zijde 16, 3088 HH Rotterdam). U bent vanaf 14.30 uur van harte welkom voor de inloop. Het programma start om 15.00 uur en eindigt om 17.00 uur.

 

U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen aan Soraya Engelsma: s.engelsma@rotterdam.nl

Heeft u vragen? Neem contact op met Soraya Engelsma via bovenstaand mailadres of via telefoonnummer 06 51865084.

 

Wij zien u graag op 20 september!