Medewerkers politieke partijen rotterdam enthousiast over werkbezoek aan GIT Automotive voor statushouders

5 juli 2019

GIT Automotive is een geïntegreerd traject van werk, beroepsopleiding autotechniek en extra taalondersteuning. Bij dit traject wordt niet gewacht totdat statushouders een bepaald taalniveau hebben om de stap naar werk en/of scholing te kunnen zetten, maar worden de drie componenten tegelijkertijd ingezet om hun positie op de arbeidsmarkt te verstevigen en te verduurzamen.

Op woensdag 26 juni brachten fractiemedewerkers van D66, PvdA, Groen Links, VVD, de strategisch adviseur Werk en Inkomen en de politiek assistent van wethouder Moti een bezoek aan het Albeda Startcollege aan de Sportlaan. Zij maakten kennis met de deelnemers aan het traject Automotive.

Automotive is een traject voor werkzoekenden, waarbij de deelnemers in een voortraject van 3 maanden een aantal basisvaardigheden van de autotechniek worden bijgebracht en stage gaan lopen bij hun toekomstige werkgever. Aan het eind van de drie maanden krijgen de deelnemers een arbeidscontract voor 1 jaar en 4 dagen per week. Daarnaast volgen zij nog een 1- jarige beroepsopleiding en krijgen ze extra ondersteunend Nederlands. Het is de opzet dat de deelnemers na een jaar hun arbeidscontract continueren en doorstromen naar een mbo 2 opleiding mobiliteit.

Om dit traject tot een succes te maken werken diverse partijen samen: werkgevers, de gemeente Rotterdam, het LeerWerkLoket Rijnmond, NexTechnician, Capabel en het Albeda.

De eerste groep is 12 juni jl. gestart. Tijdens het bezoek begeleidden de deelnemers de politieke partijen in de praktijkruimte en lieten hen zien wat zij leerden in de praktijklessen. Daarna volgde, naar keuze, een gastles over de nieuwste snufjes van de BMW, Peugeot en een Scania truck. De gastlessen werden verzorgd door de toekomstige werkgevers Breeman, Scania en Blaauwendaal.

De politieke partijen, deelnemers, werkgevers en onderwijs hadden ruimschoots de gelegenheid om elkaar vragen te stellen over o.a. het traject, het belang daarvan en de motivaties van de deelnemers en werkgevers om aan dit traject mee te doen. Na een 2 uur durend werkbezoek beëindigden de medewerkers hun werkbezoek met veel enthousiasme en waren ze zowel onder de indruk van de gedrevenheid van de deelnemers als de unieke samenwerking om deze Rotterdammers te scholen en aan het werk te krijgen.