Megan werkt bij IJsselgemeenten

10 december 2021

“Mijn succes is te danken aan mijn doorzettingsvermogen en geluk!”

 

Megan:
‘Mijn oorspronkelijk beroep is verkoopster op MBO-niveau. Ik heb altijd in kledingwinkels en bakkerijen gewerkt. Ik heb dat werk altijd met plezier gedaan en contact met klanten vond ik ook heel leuk. Maar toen begon ik last te krijgen van mijn linkerpols. In mijn jeugd heb ik deze een keer gebroken. Met de jaren werd het steeds erger en ben ik geopereerd. Sindsdien kan ik niet veel meer met deze pols, de kracht is eruit. Gelukkig ben ik rechtshandig, dus ik kan bepaalde functies nog wel uitoefenen.

Zelf heb ik heel veel gesolliciteerd, maar zonder succes. Via het UWV heb ik twee jaar geleden mijn arbeidsvermogen laten onderzoeken en ben ik opgenomen in een doelgroepenregister. 

Frontoffice

Via mijn werkcoach kon ik bij Bram van IJsselgemeente op de koffie. Ik wilde heel graag richting de administratieve sector, maar had geen ervaring of opleiding in die richting en kreeg daarom veel afwijzingen. Ik was dus ontzettend blij met deze kans.

Juni 2021 ben ik bij de frontoffice IJsselgemeenten stage gaan lopen. Mijn eerste dag vond ik erg leuk. Alles is nieuw en ik leer ontzettend veel. Ik neem telefoontjes op, beantwoord vragen en behandel de mailbox. Mijn eerste telefoongesprek was erg spannend en onwennig, maar na een paar keer ging het erg goed. Ik krijg goede begeleiding en veel tips. Ook zijn er doorgroeimogelijkheden naar andere afdelingen. Inmiddels is mijn stage afgerond en heb ik een tijdelijk contract.

Zaken uitzoeken voor mensen en merken dat zij dan erg blij zijn, geeft mij voldoening. Een uitdaging is het voor mij als mensen boos zijn en mijn verhaal niet goed aankomt bij hen. Mensen zien me dan puur als telefoniste, terwijl ik wel die kennis heb. Verder heerst hier een sociale cultuur. Collega’s zijn erg vriendelijk en dat is ontzettend fijn!’

Bram Unithoofd Social Zaken IJsselgemeenten:
‘Binnen de afdeling Sociale Zaken IJsselgemeenten hebben wij vijf units. Megan zit bij de unit Inkomen in het team Ondersteuning balie en telefoon. Wij hadden twee vacatures als financieel administratief medewerker en ik kreeg CV’s via het Werkplein. Megan had geen financieel administratieve achtergrond, maar haar CV en motivatiebrief zagen er heel goed uit. Ik wilde haar daarom toch even spreken.

Kansen creëren

Het kennismakingsgesprek verliep erg goed. Megan is een enthousiaste dame en wil heel graag werken. Daarom wilde ik graag een mogelijkheid voor haar creëren in de vorm van een stage. Als gemeente moeten we voorbeeldgedrag laten zien en iemand de kans geven zich te bewijzen.

Megan liep drie maanden stage bij ons. Inmiddels heeft ze een tijdelijke aanstelling gekregen. Ze pakt de taken heel goed op en blijft heel rustig aan de telefoon. Dat waarderen we erg.’

 

Social Return - WSPR