Mensen achter de 100 van Sander: Barry Kors

10 november 2020

“Als geboren en getogen Rotterdammer wilde ik aan de slag met een baan waarin maatschappelijke betrokkenheid voor de stad en de inwoners centraal stond. Bij de gemeente Rotterdam en het WSP Rijnmond kan ik dat verschil maken. Bedrijven houden de economie draaiende en als het goed gaat met de bedrijven, gaat het goed met de stad en de inwoners. Het WSP Rijnmond is ontstaan om werkgevers te ondersteunen en te vertegenwoordigen en dat is dus precies wat ik nu met heel veel plezier en betrokkenheid doe.

In de praktijk verzorg ik nieuwe contacten en ben ik verantwoordelijk voor het vertegenwoordigen van het WSP Rijnmond bij onder andere diverse netwerkbijeenkomsten, voor het verspreiden en kenbaar maken van de dienstverlening en voor de verbinding tussen bedrijven en personeel. 

De diversiteit aan mensen die ik ontmoet, vind ik erg leuk; van gevangene tot directeur van een multinational, ik kom bij alle lagen van de bevolking en overal ligt de uitdaging om iets te kunnen betekenen. Om dat te bereiken, ben ik heel betrokken, solidair en heb ik geen 9 tot 5 mentaliteit. Ook moet ik daarvoor wel eens mijn eigen werkgebied overstijgen en hulp vragen aan andere partijen. Maar of het nu gaat om werkgelegenheid, parkeerbeleid of vergunningen, ik zorg er altijd voor dat er iets gebeurt er houd dat hoogstpersoonlijk zelf in de gaten. 

Investeren in relaties is aanpakken, verbinden en luisteren naar ondernemers. Ik kom bij een ondernemer niets halen, maar brengen. Kennismaken, doen wat je zegt en netwerken leiden tot een goede samenwerking. En daar hebben de stad en de inwoners wat aan.

Voor de 100 van Sander ga ik me 100% inzetten. Ik hoop dat ondernemers graag aanhaken en gaan nadenken over een samenwerking. Dat ze met hem het gesprek aangaan en daarna uiteraard met mij. Sander is heel enthousiast, betrokken, zegt wat hij doet en doet wat hij zegt. Hij heeft bovendien in deze regio heel veel bereikt en heeft een groot netwerk. Dat trapt deuren open. Vanaf “deze zeepkist” roep ik van harte werkgevers op om zich bij deze mooie challenge aan te sluiten!”