“Mo is voor mij hét voorbeeld van een gemotiveerde werknemer”

10 december 2020

“In december 1996 ben ik naar Nederland gevlucht”, begint Mohaned te vertellen. “Er was toen oorlog in het Midden-Oosten. In mijn geboorteland was ik tien jaar filmregisseur geweest. Ik heb onder andere vier series, drie films en zestig reclamespotjes gemaakt.” Helaas kon ik dit beroep niet meer voortzetten in Nederland. Ik heb nog wel 2 jaar een eigen Arabisch radioprogramma gehad.”

“Toen ik in Nederland kwam ben ik begonnen met het leren van de Nederlandse taal. Daarna heb ik via de gemeente een opleiding gevolgd als assistent installatiemonteur. Vervolgens heb ik bij verschillende bouwbedrijven gewerkt, maar dat hield op nadat ik medische klachten kreeg. Ik ben opnieuw werkloos geraakt, ondanks dat ik nog enkele opleidingen volgde bij werkgevers en banen had in de horeca als floormanager en restaurantmanager bij fastfoodketens. Werkloos raken is erg lastig, maar gelukkig kwam ik via de speedmeet van gemeente Capelle aan den IJssel bij HaarsGroep terecht. Wat bleek: na twee gesprekken met het bedrijf was er al een goede klik tussen mij en het bedrijf.”

‘Bij HaarsGroep ben je niet alleen chauffeur. Je bent mens’

Afwisseling
HaarsGroep heeft in het midden van Nederland verschillende projecten onder zich. Sinds januari 2017 heeft het taxibedrijf een contract met de gemeente Capelle aan den IJssel. Zodoende verzorgt HaarsGroep onder andere het taxivervoer voor leerlingen, de dagbesteding, maar ook de Capellehopper. Daar draagt Mohaned aan bij. “Bij HaarsGroep ben je niet alleen chauffeur. Je bent mens. Het leukste in mijn werk vind ik dat het afwisselend is en de vele contacten met verschillende mensen. Zoals mensen met een beperking, kinderen en ouderen bijvoorbeeld. Door een praatje met hen te maken krijg je interessante verhalen te horen. En soms steek je er ook wat van op!”

Dankbaarheid
Waar Mohaned eerder twee keer een jaarcontract kreeg is hij nu beloond met een vast contract in april 2019. Volgens Mariëlle van HaarsGroep, regiomanager van Capelle aan den IJssel, is dit ook meer dan terecht. “Mo is voor mij hét voorbeeld van een gemotiveerde werknemer. Vanaf de start van het traject via gemeente Capelle aan den IJssel was hij dankbaar dat hij bij ons aan het werk kon gaan. Daarnaast was de samenwerking met de gemeente prettig verlopen, met name het snelle contact. De dankbaarheid van Mo is zo gebleven en spreekt hij nog regelmatig richting ons uit. Dit is geheel wederzijds, omdat wij een fantastische medewerker hebben aan Mo. Hij zal ons waar hij kan helpen en staat dag en nacht voor ons klaar. Wat mij betreft kan onze samenwerking nog heel lang op deze manier voortduren.”