Nathalie werkt bij Stroomopwaarts

10 december 2021

 ‘Ik help graag hulpbehoevenden en bezorg ze graag een lach!”

 

Nathalie
‘Ik ben in oktober 2020 begonnen met een stage bij de formulierenbrigade van Stroomopwaarts. Voor dit traject moest ik mbo niveau 4 hebben en gelukkig kon ik daaraan voldoen; ik heb een studie Maatschappelijk Dienstverlening niveau 4 afgerond. In maart 2021 heb ik rechtstreeks bij Stroomopwaarts gesolliciteerd voor de functie senior medewerker bij de formulierenbrigade. Ik werd direct aangenomen en inmiddels heb ik een jaarcontract op zak. Momenteel werk ik 28 uur, verdeeld over Vlaardingen, Schiedam, Maassluis en bij de Wijkteams in Schiedam. Ik help bij het aanvragen van de bijstand, bijzondere bijstand, lezen van brieven, invullen van formulieren en digitale aanvragen. Soms komt iemand om een brief te laten lezen, maar wil dan eigenlijk vooral een praatje maken. Daar probeer ik dan tijd voor vrij te maken. Ik vind het fijn om mensen te helpen en bezorg ze graag een lach!

Training
Tijdens mijn werk heb ik via Professional Partners een training gevolgd over de participatiewet. Wij zijn frontdeskmedewerkers en dan ben je voor veel cliënten het eerste aanspreekpunt van Stroomopwaarts. Daarom is het belangrijk dat je iets weet van de participatiewet. Vraagt iemand bijvoorbeeld iets over bijzondere bijstand, dan kan ik daar informatie over geven. Ik heb zeker ambities. Ik wil graag in de toekomst een non-profitorganisatie oprichten om mensen te kunnen helpen. Maar nu focus ik me op werk bij Stroomopwaarts. Ik ben erg blij dat ik deze kans heb gekregen. De mensen hier hebben mij erg goed geholpen!’

Yvonne, accountmanager bij Stroomopwaarts
Professional Partners is een werkgever die op een hele creatieve manier zijn social return verplichting probeert in te vullen. Zo bieden zij meerdere van onze kandidaten een traineeship aan op het gebied van wmo, werk en inkomen, schuldhulpverlening of jeugd. Ook praktische opleidingen tot kkc medewerker of formulierenbrigadier kunnen door Professional Partners worden aangeboden. Het verstrekken van boostcamp t.b.v. ons klantenbestand behoort ook tot de mogelijkheden. Naast de verschillende mogelijkheden voor invulling verloopt het contact altijd prima.

Gabriela, HR/Backoffice Specialist bij Professional Partners:

Professional Partners heeft de formulierenbrigadiers bij Stroomopwaarts MVS succesvol opgeleid. Dankzij onze samenwerking met Stroomopwaarts MVS hebben wij naast Nathalie een ander talent laten instromen in ons traineeship Werk & Inkomen. Zij is bij ons in dienst getreden en wordt nu opgeleid tot een volwaardig Inkomensconsulent.
Deze kansen hebben een extra verdieping in de samenwerking met Stroomopwaarts MVS opgeleverd. Zo versterken we elkaars organisatie. Daarnaast is dit voor ons ook een uitgelezen kans om aan nieuwe collega’s te komen. Wij hebben er een enthousiaste collega bij.
Bij Social return is het belangrijk dat beide partijen met elkaar samenwerken. Dat is gebeurd en daarom is het succesvol gebleken.

 

WSPR - Social Return