“Niet voor niets is Harrie werknemer van de maand geworden”

10 december 2020

“Harrie is begonnen als stagiair bij Compass Group NL en heeft inmiddels een vast dienstverband”, begint Martin, de leidinggevende van Harrie. “Hij werkte eerst bij de vestiging Marconiplein in de bedrijfskantine van de gemeente. Daar werkte hij in de keuken.”

Inmiddels werkt Harrie vijf dagen in de week en maakt hij zo’n 28 uur als horecamedewerker. De 22e etage van vestiging De Rotterdam is zijn vaste werklocatie. Daar voelt hij zich als een vis in het water. “Meestal sta ik bij de koffiecorner en schenk ik allerlei koffiesoorten in”, begint Harrie. Dit vind ik ook het leukste om te doen. Collega’s en vaste klanten wachten iedere dag om mijn koffie. Daarnaast sta ik mijn collega’s weleens bij op de 21e verdieping. Daar heb je de grote bedrijfskantine en help ik in de keuken. Die afwisseling vind ik ook leuk. Maar toch kan ik de koffiecorner niet missen.”

‘Toch kan ik de koffiecorner niet missen’

 

Harrie is een waardevolle werknemer. Als hij niet aanwezig is wordt dat ook opgemerkt. Zijn werk is onmisbaar en vorig jaar is de koffiemaker dan ook werknemer van de maand geworden. Martin vindt dat ook meer dan logisch. “Uit de vijfduizend medewerkers die binnen Compass Group actief zijn is hij verkozen. Dat is een enorm knappe prestatie. Niet voor niets is hij dat geworden, want Harrie doet vrolijk en goed zijn werk.”