Nomineer uw of een ander bedrijf nu voor de Hart voor Rotterdamprijs

10 maart 2016

Op 2 november 2015 is de Hart voor Rotterdamprijs officieel gelanceerd. Deze prijs voor maatschappelijk betrokken ondernemers uit Rotterdam heeft dit jaar jeugdwerkloosheid als thema.

 

De Hart Voor Rotterdam prijs is de opvolger van de Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO) prijs, die in 2014 is uitgereikt. Met deze prijs wil de jury, die bestaat uit verschillende betrokken Rotterdamse ondernemers, een relevant maatschappelijk thema onder de aandacht brengen en bedrijven die zich hier in bijzondere mate voor inzetten in de spotlights zetten. De prijs is geopend tijdens een diner over jeugdwerkloosheid in het stadhuis in Rotterdam. Burgemeester Aboutaleb en 150 directeuren van regionale bedrijven waren aanwezig bij de lancering van de prijs.

Jeugdwerkloosheid

Rotterdam is een jonge multiculturele stad. Om onze stad toekomstbestendig te houden is het van groot belang dat er voor jongeren goede stages en praktijkopleidingen zijn. Stageplekken en leerwerkplekken zijn hierbij van groot belang, zodat de jongeren werkervaring opdoen en een goede positie op de arbeidsmarkt verwerven. Bedrijven vervullen daarbij een belangrijke rol.

Over de prijs

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen betekent ‘ondernemen met oog voor de samenleving’ en legt een koppeling tussen de organisatie en haar omgeving. De acht juryleden van de Hart voor Rotterdam prijs hebben het concept van de voormalige MBOprijs doorgezet en in een nieuw jasje gestoken. Dit jaar staat het thema ‘jeugdwerkloosheid’ centraal en dit thema zal per prijs wisselen. Uitgangspunt is dat het een maatschappelijk relevant thema voor de stad is en dat met de uitreiking van de prijs de echte maatschappelijke ondernemers van Rotterdam erkenning krijgen.

Nomineren

Kent of bent u een ondernemer met een hart voor Rotterdam? Is het thema jeugdwerkloosheid een besproken onderwerp binnen uw organisatie en werkt u actief mee aan het voorkomen van jeugdwerkloosheid in de stad Rotterdam? Nomineer uw of een ander bedrijf dan nu via Hart voor Rotterdam prijs.

Bijdrage/meer informatie: Hart voor Rotterdam