“Nu hoef ik niet meer te stressen”

14 februari 2024

Anoigo betekent openen in het oud-Grieks. Dat sluit aan bij de diensten van het gelijknamige bedrijf, dat gespecialiseerd is in het regelen van veilige digitale toegang. Maar het zegt ook veel over de bedrijfscultuur. Softwaretester Gheni en software engineer en supportmedewerker Sait werden met open armen ontvangen.

Gheni is Oeigoer; hij vluchtte naar Nederland. “Ik was de afgelopen jaren druk bezig als mensenrechtenactivist; mijn focus lag toen minder op meedoen in de Nederlandse samenleving. Maar na een tijdje wilde ik wel graag aan de slag.” Gheni wilde al van kinds af aan werken met computers. Maar om in Nederland aan de bak te komen in de IT, moest hij wel actuele kennis hebben. “Dus ik volgde allerlei cursussen en trainingen, zoals WordPress en game design. Ik liep zelfs stage als softwaretester.”

Geen Nederlands, geen probleem

Ondanks zijn goede voorbereiding werd Gheni telkens afgewezen als hij solliciteerde. “Mijn stage was online, in het Engels, bij een Amerikaans bedrijf. Dat is niet hetzelfde als werken op een Nederlands kantoor. Steeds bleek mijn Nederlands niet goed genoeg. Ik kreeg er echt stress van.” Tot februari vorig jaar. Gheni werd benaderd door Jeroen, een van de oprichters van Anoigo: “Ik vertelde eerlijk dat ik de Nederlandse taal niet goed beheers. Maar hij zei: ‘Geen Nederlands is geen probleem.’ Nu hoef ik me daar niet meer druk over te maken, en kan ik me helemaal richten op mijn vak.”

Wandelende spriet

Het verhaal van Sait begint op de middelbare school. Daar bleek hij een bijzonder snelle leerling; hij stapte over van 3 havo naar 4 vwo. Maar de ziekte van Pfeiffer, in eerste instantie onopgemerkt, pleegde een grote aanslag op zijn gezondheid. “In korte tijd ging mijn gewicht van 70 naar 49 kilo. Ik was echt een wandelende spriet.” Door alle gezondheidsproblemen ging het mis op school. “Ik heb uiteindelijk wel een paar vakken gehaald op het vavo en kon via een toets toch naar het hbo.”

Het zat Sait niet mee; weer werd hij ziek. “Toen was mijn motivatie eerlijk gezegd wel even weg. Ik stopte met mijn opleiding.” Toch bleef het kriebelen. En via Techgrounds, een bedrijf dat zij-instromers en werkzoekenden opleidt voor een baan in de IT, pakte hij uiteindelijk de draad weer op. Sait: “Ik volgde daar een training en heb me afgelopen augustus ingeschreven bij HalloWerk, een online matching platform voor werkgevers en werkzoekenden. Bijna meteen werd ik benaderd door Jeroen van Anoigo. Het ging zo snel! Ik had amper de tijd om naar de kapper te gaan voor mijn sollicitatiegesprek.”

Niet achterover leunen

Anoigo neemt talenten aan. Vanwege het specialistisch karakter van het bedrijf worden nieuwe medewerkers sowieso intern opgeleid. Daarom spelen diploma’s, taal of werkervaring een minder grote rol dan iemands kwaliteiten, persoonlijkheid en de wil om te slagen.

Sait en Gheni zijn met open armen ontvangen en passen prima in de ‘internationale werkfamilie’ die het bedrijf verzameld heeft. Maar dat wil niet zeggen dat ze nu achterover kunnen leunen. Gheni: “Ik heb me ingeschreven voor een opleiding; ik blijf me ontwikkelen. Dat is belangrijk.” Sait vult aan: “En we werken hier hard. Wij zorgen bijvoorbeeld dat mensen in ziekenhuizen kunnen inloggen in hun dossier. Het is belangrijk dat het systeem goed werkt, want als je naar het ziekenhuis moet, heb je al genoeg stress!”

Gewoon doorleren en doorwerken dus. En dat doen ze allebei met een grote glimlach. Sait: “Ik denk dat we allebei blij zijn met de kans die we hebben gekregen. Ik hoop dat we zo ook aan anderen kunnen laten zien dat je niet op moet geven. Ook al heb je geen diploma, ook al moet je de taal nog leren: er is altijd ergens iemand die je een kans wil geven.”

Wilt u als ondernemer ook een talent een kans geven? HalloWerk helpt u graag verder. Maak snel een afspraak via de website.