Ontdek in 2014 talent met de Startersbeurs

27 januari 2014

In 2014 heeft u nog de kans om talent te ontdekken met een Startersbeurs. Een Startersbeurs is een middel om een jongere aan werkervaring te helpen die ze nodig hebben om makkelijker een baan te vinden. 

Bent u van plan om een jongeren tussen de 18 en 27 jaar aan te nemen maar wilt u niet direct het financiële risico dragen? Probeer het dan eens met een Startersbeurs.

Een gekwalificeerde jongere aannemen via de Startersbeurs

Met een Starterbeurs kunt u een werkzoekende jongere (18-27 jaar) met minimaal een mbo2-diploma voor een halfjaar aan het werk helpen. Zij doen ervaring op in het bedrijfsleven en ontvangen daarvoor een netto vergoeding van 500 euro per maand. U wordt door de gemeente waar de jongere vandaan komt vergoed. Een voorwaarde is dat de gemeente meedoet aan de Startersbeursregeling. Zo loopt u weinig financieel risico.

Ontdek talent

Ook voor werkgevers is de Startersbeurs een aantrekkelijke regeling. De beurs biedt u tegen minimale kosten de mogelijkheid om ambitieuze jongeren bekend te maken met en te betrekken bij uw organisatie. Tijdens het halfjaar geeft u begeleiding aan de jongere met startersbeurs. Met een halfjaar werkervaring weet u wat u in huis heeft. Zo kunt u het talent vinden wat u zoekt.

Hoe werkt het?

De jongere schrijft zich met uw toestemming in op de site. Als de inschrijving klopt, kan de jongere bij u aan de slag met de Startersbeurs. U kunt ook zonder een jongere uw vacature aanmelden bij de vacaturebank op de website van de Startersbeurs. Uw vacature moet wel een Startersbeursplaats zijn, voor een jongere zonder werkervaring.

Online aanmelden

Uiteindelijk betaalt u als werkgever per saldo 100 euro per maand voor de jongere die met een Startersbeurs aan het werk is. Daarmee geeft u een jongere een vliegende start op de arbeidsmarkt! De jongere en de werkgever kunnen zich online aanmelden om mee te doen met de Startersbeurs. Er zijn tot 1 april 2014 in totaal 125 Startersbeurzen beschikbaar. Ook jongeren met een universitair of hbo-diploma komen in aamerking voor een beurs.

Deelnemende gemeenten

Onder andere Rotterdam doet mee met de Startersbeursregeling.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Kijk dan op www.startersbeurs.nu/rotterdam