“Ook op de dagen dat het wat minder gaat ben ik er. Dat is teamwork!”

10 december 2020

“Het was voor mij moeilijk om werk te vinden”, begint Estelle. “Gelukkig hielpen medewerkers van het team Garantiebanen van het WSP Rijnmond mij hiermee. Zij legden mij verschillende vacatures voor en uiteindelijk vond ik een goede match met het Erasmus MC als Operatiemakermedewerker. Ik ben er erg blij mee dat dit is gelukt.”

‘Estelle is belangrijk voor onze afdeling door de manier waarop ze haar werk doet’

 

De werkzaamheden die Estelle moet doen passen goed bij haar en voert ze met alle plezier uit. “Mijn dagelijkse taken zijn het onderhouden van verschillende ruimtes zoals de voorbereidingskamers van de operatiekamer en wasruimtes. Toch blijft het onderhouden van de wasruimte het leukste, omdat ik het werk daar zelf kan indelen.” Het werk heeft Estelle dus goed gedaan en dat vindt zij zelf ook. “Deze baan heeft mij als mens veranderd. Ik ben zelfstandiger geworden en ik voel mij nuttig door weer deel te kunnen nemen in de maatschappij. En elke dag doe ik het werk graag. Ook op de dagen dat het wat minder gaat ben ik er. Dat is teamwork!”

Leidinggevende Agnes is ook erg te spreken over haar collega, die heel waardevol is voor het team. “Estelle is belangrijk voor onze afdeling door de manier waarop ze haar werk doet, maar ook omdat ze als persoon iets toevoegt. Als ze er niet is dan wordt ze erg gemist!”

Jobcoach Angelle geeft aan dat het team Garantiebanen een onderdeel is van het team Participatie van het WSP Rijnmond, dat iedere werkgever helpt bij het realiseren van de doelstellingen Wet Banenafspraak. “Garantiebanen zijn er voor mensen die niet zelfstandig het wettelijk minimumloon kunnen verdienen. Als jobcoach komen wij in beeld met het kennismaking-/sollicitatiegesprek en houden we wekelijks contact met zowel de kandidaat als de leidinggevende. Gedurende de proefplaatsing en de periode daarna, als de kandidaat een contract krijgt en werknemer wordt. “Estelle heeft inmiddels een vast contract bij Erasmus MC. Zowel de werkgever als Estelle zijn heel tevreden; hier doen we het elke dag voor!”