“Op mijn 50e eindelijk mijn droombaan”

16 juni 2022

Het blind date-ontbijt in april bij Lommerrijk met Sander de Kramer en Jörgen Raymann leverde heel wat matches op tussen werkgevers en werkzoekenden. Maar de match tussen Patricia en Miranda was wel heel ‘Unique’. Miranda: “Er kwam een enorme energiebom binnen. Dat Patricia onze nieuwe gastvrouw moest worden, was voor mij direct duidelijk.”

Via haar werkcoach bij de gemeente Rotterdam kwam Patricia in contact met WSP Rijnmond: “Ik werd gevraagd voor de opname van een filmpje voor de campagne Sander & de Hartenjagers, en om deel te nemen aan het blind date-ontbijt als werkzoekende.” Sharon Jim, business designer bij WSP Rijnmond, zorgde ervoor dat ze in contact kwam met Miranda van Unique, voor de functie van gastvrouw. En nu is ze het visitekaartje van Unique. Iedere dag gaat ze met plezier naar het kantoor op Blaak.

Visitekaartje van Unique

Bij binnenkomst worden we hartelijk verwelkomd door Patricia. Van de receptie naar de vergaderzaal wordt ze minstens drie keer aangesproken door collega’s die iets aan haar willen vragen. Patricia straalt. Ze voelt zich hier duidelijk als een vis in het water. “Mijn functie is heel breed”, vertelt Patricia. Naast gasten ontvangen en agendabeheer, neemt ze de telefoon aan en is ze verantwoordelijk voor facilitaire zaken en de administratie. “En ik zorg ervoor dat iedereen het huishoudelijk reglement naleeft. Ik wil er voor mijn collega’s zijn zodat ze zich thuis voelen. En andersom zorgen zij goed voor mij, geen vraag is te gek.”

Jarenlang werkte Patricia als gastvrouw en receptioniste bij verschillende bedrijven. Op vrijwillige basis en met behoud van uitkering. Ze had het prima naar haar zin. Het werk was leuk en ze werd gewaardeerd. Ondanks dat wilde ze graag betaald werk, maar eerdere sollicitaties hadden niks opgeleverd. De campagne Sander & de Hartenjagers kwam dus als geroepen. Op haar vijftigste kreeg Patricia eindelijk haar droombaan.

Meer zelfvertrouwen

Nu Patricia een betaalde baan heeft, realiseert ze zich hoe fijn het is dat ze niet meer afhankelijk is van een uitkering. Ze is trots op zichzelf en heeft meer zelfvertrouwen gekregen. “Het werkt in alles door. Soms kom ik laat thuis, dan heeft mijn zoon al boodschappen gedaan en is hij aan het koken. Voorheen deed ik alles zelf. Mijn leven is drastisch veranderd sinds ik bij Unique werk. Ik verheug me er iedere dag op om naar mijn werk te gaan.”

Binnenkort gaat het hele bedrijf voor een jubileumviering naar Marrakesh. Dan kan Patricia haar collega’s nóg beter leren kennen. De eerste kennismaking had ze meteen in haar introductieperiode al te pakken, tijdens een bedrijfsuitje. En door het ‘onboarding’-programma kent ze de organisatie ook al goed. Iedereen die bij Unique komt werken, doorloopt het programma. Alles is gericht op een duurzame samenwerking. Miranda: “De voorganger van Patricia is inmiddels doorgestroomd naar een andere functie binnen Unique. Dit is een mooie kans voor mensen om weer aan het arbeidsproces deel te nemen. Of Patricia zichzelf ziet doorgroeien? “Om eerlijk te zijn vind ik dat ik de leukste functie van Unique heb. Hier wil ik oud worden.”