Premiekorting jongeren nog weinig gebruikt

18 juli 2014

Er wordt nog maar weinig gebruikgemaakt van de premiekorting voor werkgevers die het kabinet heeft ingesteld om werkloze jongeren sneller aan een baan te helpen.

Dat constateert Mirjam Sterk, de door het kabinet benoemde ambassadeur aanpak jeugdwerkloosheid. Het voormalige CDA-Kamerlid heeft uitkeringsinstantie UWV gevraagd om de regeling meer onder de aandacht te brengen.

Wanneer een werkgever een jongere met een WW- of een bijstandsuitkering in dienst neemt, kan die sinds begin dit jaar in aanmerking komen voor een korting op de werknemersverzekering van 3.500 euro per jaar.

Vooralsnog hebben ruim duizend jongeren en hun werkgever hiervan gebruikgemaakt, zegt Sterk. Het kabinet heeft berekend dat ongeveer 28.000 jongeren in aanmerking komen voor de premiekorting.

Premiekorting

Veel jongeren en bedrijven zijn volgens Sterk nog onvoldoende op de hoogte van de mogelijkheden die de premiekorting biedt. Daarom heeft zij een flyer ontwikkeld met meer informatie over de premiekorting die jongeren mee kunnen sturen met hun sollicitatie. Deze zal volgens Sterk door het UWV worden verspreid. De korting duurt tot 1 januari 2016.

Hoewel het aantal werkloze jongeren vorige maand daalde, zijn nog altijd 122.000 jongeren werkzoekend. Jongeren zijn daarmee goed voor 15 procent van het totaalaantal werklozen in Nederland, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Bron: Nu.nl