Prijzen voor Rotterdamse Social Return prestaties

31 mei 2016

Op woensdag 1 juni worden de twee best presterende bedrijven, op het gebied van social return, tijdens het netwerkevent ‘Zaken doen met de gemeente Rotterdam?’, in het zonnetje gezet. Marlin Huygens, Directeur Uitvoering Cluster Werk en Inkomen, reikt in het Sparta Stadion de Social Return Award 2015/2016 voor de beste Rotterdamse prestatie op het gebied van Social Return en de Social Return Innovatie Award 2015/2016 uit voor de meest innovatieve Social Return oplossing.

 

In het zonnetje

Maarten Struivenberg, wethouder Werkgelegenheid en Economie: ‘Met de uitreiking van deze twee awards zetten wij als gemeente Rotterdam bedrijven in het zonnetje die veel inzet op social return hebben gepleegd. Social return is belangrijk voor de stad en het is belangrijk dat ook andere bedrijven en instellingen, groot of klein, worden gestimuleerd om te investeren in social return.’

 

Social Return

De gemeente Rotterdam integreert in al haar overeenkomsten met leveranciers een social return verplichting: een tegenprestatie om bedrijven aan te sporen tot een investering in Rotterdammers met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 

Duurzaam inkoopbeleid

Social return is onderdeel van het duurzame inkoopbeleid van de gemeente Rotterdam. De gemeente gebruikt haar inkoopkracht om haar leveranciers aan te sporen te investeren in mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door leer/werk- en/of stageplaatsen te creëren wordt de arbeidsparticipatie en het vakmanschap van deze groep Rotterdammers vergroot. Dit draagt bij aan een economisch en sociaal gezondere stad.