Reshoring in Rijnmond: Asscher en Florijn brengen bezoek aan Ferro-Fix

17 maart 2014

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft op maandag 17 maart een bezoek gebracht aan Ferro-Fix. Hij deed dit samen met wethouder Marco Florijn van Rotterdam. Zij bezochten Ferro-Fix omdat het bedrijf werkgelegenheid creëert door werk terug te halen uit lagelonenlanden.

Ferro-Fix heeft in 2012 de complete infrastructuur van de metaalafdeling van de sociale werkvoorziening in Rotterdam overgenomen. Hier worden onder andere ondergrondse afvalcontainers geproduceerd. Het metaalbedrijf Ferro-Fix heeft de productie van ondergrondse afvalcontainers terug uit Polen naar Nederland gehaald. Dit heet reshoring.

Reshoring

Reshoring is het terughalen van werk naar het eigen land. Vaak gaat het om werk dat voorheen is ge-‘offshored’ naar lagelonenlanden. Reshoring biedt kansen om extra werkgelegenheid in Nederland te creëren, met name voor de doelgroep van de Participatiewet. Bij de behandeling van de Participatiewet heeft de Tweede Kamer een motie aangenomen waarin de regering verzocht wordt te kijken op welke wijze (sociaal) ondernemerschap en reshoring extra werkgelegenheid kunnen creëren voor de doelgroep van de Participatiewet.

Seminar WerkgeversServicepunt Rijnmond en Callant

WSPR zet zich in om reshoring binnen Rijnmond onder de aandacht te brengen bij ondernemers. Zo delen wij graag informatie en succesverhalen met bedrijven in de regio. Een voorbeeld hiervan is het seminar reshoring dat eind 2013 is georganiseerd. Dit deed het WSPR in samenwerking met Callant. Zij zijn een specialist op het gebied van reshoring in combinatie met de inzet van werkzoekenden met afstand tot de arbeidsmarkt. Een overzicht van de presentaties op dit seminar is online te vinden.

Wilt u meer weten over reshoring? Neem dan gerust contact met ons op.