Ro!Entree garandeert 170 nieuwe arbeidsplaatsen

26 februari 2018

Ro!Entree, het callcenter van de gemeente Rotterdam, heeft een nieuw contract getekend met het WerkgeversServicepunt Rijnmond (WSPR) en realiseert 170 arbeidsplaatsen de komende anderhalf jaar. Sinds 2008 is Ro!Entree het callcenter van de gemeente waar je als Rotterdammer terecht kunt voor informatie. Van vragen over parkeren tot informatie over belasting. Voor vrijwel alle medewerkers is het werk bij Ro!Entree een eerste stap vanuit de bijstand of uitkering naar een baan.

“Ik nodig graag alle werkgevers uit de omgeving uit om langs te komen”, zegt Marijn Hoogteijling, manager bij Ro!Entree enthousiast. Hij legt uit dat als je wilt werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt je daar dan extra energie in moet stoppen. Ten eerste moet je als werkgever goed weten wat je wilt en kunt aanbieden. “Zonder extra begeleiding en doorzettingsvermogen lukt het niet”, legt Marijn uit.

Iedereen bij Ro!Entree krijgt een intensieve opleiding van drie weken en blijft daarna nog vier maanden werken binnen het team met extra ondersteuning. Als je dat traject succesvol afrondt dan kun je daarna vanuit huis werken. Na 23 maanden loopt ieders contract af. “Maar 80 tot 90 procent van de medewerkers heeft daarna binnen drie maanden een andere baan”, voegt Marijn toe.

Sharita Nasirkhan, regionaal accountmanager bij het WSPR, is blij met de toezegging van Ro!Entree. “De afgelopen twee jaar zijn er zo’n 260 mensen via het WerkgeversServicepunt gestart bij Ro!Entree.” Sharita heeft ook andere callcenters in haar netwerk maar Ro!Entree springt eruit. “Als je slaagt bij Ro!Entree, kun je bij ieder callcenter aan de slag. De onderwerpen zijn zeer uiteenlopend en je moet snel schakelen tussen vrolijke en kritische bellers.”
 
Benieuwd wat ook u als werkgever kunt doen? Maak een afspraak bij het WerkgeversServicepunt Rijnmond (WSPR). Wij denken graag met u mee.