Rotterdam blijft inzetten op vrouwelijk talent

18 juli 2016

Nog steeds kan ongeveer de helft van de Nederlandse vrouwen financieel niet op eigen benen staan. De Gemeente Rotterdam blijft zich daarom inzetten voor het programma KRACHT on Tour.

In 2016 is door de gemeente Rotterdam en de aangesloten partijen besloten om het programma KRACHT on Tour continueren en het netwerk uit te breiden. Het voornaamste doel van KRACHT on Tour is de bewustwording bij vrouwen van het belang van economische zelfstandigheid. Daarnaast worden binnen het programma concrete afspraken gemaakt met bedrijven en organisaties over het verbeteren van de positie van vrouwen in de Rotterdamse regio.

Deelneemsters
Inmiddels raakten vele vrouwen geïnspireerd om aan de slag te gaan. Via KRACHT on Tour worden de vrouwen gestimuleerd hun talenten te ontdekken, te benutten en te verzilveren. Deze vrouwen hebben kansen gepakt, stappen gezet en hun verhalen gedeeld en daarmee anderen geïnspireerd. Vele werkgevers, onderwijsinstellingen en andere organisaties hebben concrete kansen mogelijk gemaakt en blijven daarmee doorgaan.

In deze video een terugblik op 2015 en een actueel beeld van een aantal deelneemsters.

KRACHT on Tour landelijk
Het programma is een initiatief van minister Jet Bussemaker. In 2014 en 2015 bezocht de minister de regio’s Roermond, Eindhoven, Zwolle, Rotterdam, Groningen en Almere om afspraken te maken over een betere financiële positie van vrouwen. En om de bewustwording van het belang van financiële zelfstandigheid van vrouwen te vergroten. Dat is nodig, aangezien ongeveer de helft van de vrouwen in Nederland financieel niet op eigen benen staan. Zij verdienen namelijk minder dan 70% van het netto minimumloon.

Aanmelden

KRACHT on Tour wil het positieve resultaat voortzetten. Potentiele partners worden aangespoord om deel te nemen aan het programma. Meer informatie is te vinden op www.krachtontour.nl.