Rotterdam MKB-vriendelijkste van de G4

28 maart 2019

Rotterdam is van de vier grootste steden van het land (G4) gekroond tot MKB-vriendelijkste. Dat blijkt uit een grootschalig tweejaarlijks onderzoek van MKB-Nederland, waarin 20.000 ondernemers uit alle Nederlandse gemeenten zich hebben uitgesproken over het lokale ondernemersklimaat. Amsterdam, Den Haag en Utrecht legde het af tegen de Havenstad.

Plek 57 De Maasstad staat in de totale ranglijst op plek 57. Daarmee gooit Rotterdam van de vier grote steden de hoogste ogen. Utrecht staat op plek 72. Amsterdam en Den Haag vallen allebei buiten de top-100. Binnen de provincie Zuid-Holland is Rotterdam geeindigd op plek zeven.

Prijs De verkiezing MKB-Vriendelijkste gemeente is een initiatief van MKB-Nederland en wordt uitgevoerd door bureau Lexnova. De tweejaarlijkse prijs, die dit jaar voor de vijfde keer landelijk wordt uitgereikt, dient als prikkel voor gemeenten om zich actief in te zetten voor beter mkb-beleid. Het is daarmee het grootste Nederlandse onderzoek naar het lokale ondernemersklimaat.

Rijssen-Holten is voor de tweede keer op rij de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland. Almere komt uit de bus als beste stad. Eerder de week werd al bekend dat Brielle tot MKB-vriendelijkste gemeente van Zuid-Holland is verkozen. Benieuwd wie er nog meer in de top-100 vallen? Hier vind je de landelijke ranglijst