Rotterdamse banenmarkt ‘live’ in de Kuip

30 juni 2021

Na lange tijd vond de Rotterdamse banenmarkt eindelijk weer ‘live’ plaats. Op 24 juni maakten tientallen werkzoekenden kennis met 15 werkgevers. De sfeer in de Kuip zat er goed in. En dat lag niet alleen aan de toplocatie en het prachtige weer. De fysieke ontmoetingen leverden maar liefst 25 vervolggesprekken op.

De banenmarkt is een initiatief van WSP Rijnmond, de gemeente Rotterdam en UWV. Dit maandelijks terugkerende evenement is een laagdrempelig concept voor mensen uit de regio die op zoek zijn naar een baan.

Interessante werkgevers

Vanaf de Olympiazijde komen de bezoekers de monumentale voetbaltempel binnen. De staftafels van de werkgevers staan in vier verschillende stands opgesteld. Onder het genot van een drankje begeven de bezoekers zich naar de werkgever van hun keuze.

Nadia komt op uitnodiging van UWV. Ze zoekt een administratieve baan. Met een lijstje in haar hand kijkt ze waar ze moet zijn. Nadia: “Ik heb mijn huiswerk gedaan. Ik weet precies welke bedrijven interessant zijn voor mij.” Al snel vindt ze de eerste werkgever: “Fijn dat het niet zo druk is, lekker overzichtelijk.”

Aan één van de picknicktafels tussen de stands zit Nazmiye te wachten totdat een medewerker van Care4Group beschikbaar is. Ook zij is op zoek naar een administratieve baan. Zeven jaar geleden zegde Nazmiye als gedupeerde van de toeslagenaffaire noodgedwongen haar baan op. Sinds anderhalf jaar is ze weer beschikbaar. Nazmiye: “Inmiddels heb ik een gat van zeven jaar in mijn cv. Dat maakt het een stuk lastiger om een baan te krijgen. Vandaag kan ik een een aantal interessante werkgevers spreken. Hopelijk heb ik binnenkort een leuke baan.”

Rooskleurige toekomst

Ewa en Ruud staan in het zonnetje met elkaar te praten totdat ze aan de beurt zijn voor een gesprek bij Unique. Ewa heeft de volgende dag een sollicitatiegesprek en wil graag wat goede tips om haar kansen op de baan te vergroten. Ewa: “Ik grijp alles aan om een leuke baan te krijgen in deze regio. Vorig jaar ben ik vanuit het zuiden hier naartoe verhuisd, precies in coronatijd. Nu het er weer wat rooskleuriger uitziet, hoop ik binnenkort weer aan de slag te kunnen.”

Bezoekers die ‘tussen de bedrijven door’ wat tips nodig hebben, kunnen terecht bij Lexter en Helene. Zij lopen de hele ochtend op de banenmarkt rond. Als coach en trainer verzorgen zij vanuit de gemeente Rotterdam maandelijks digitale trainingen voor werkzoekenden, waarin Lexter de werkzoekenden praktisch begeleid op het gebied van cv’s, sollicitatiegesprekken en salarisonderhandelingen. Helene traint de werkzoekenden op soft skills, zoals gedragsverandering en hoe om te gaan met teleurstellingen.

Enthousiaste werkzoekenden

Marlies van Perflexxion kijkt terug op een geslaagde ochtend. Ze heeft veel leuke en gemotiveerde mensen gesproken die op zoek zijn naar een baan in de logistieke sector. Marlies: “De banenmarkt is een prima gelegenheid om in contact te komen met enthousiaste werkzoekenden. Maar ook het contact met andere werkgevers vind ik interessant. Wie weet leidt het tot een samenwerking.”

Voor technische bemiddeling moeten werkzoekenden bij Hasan Kabal van HCR zijn. Met meer dan 100 vacatures per jaar biedt dit bedrijf werkgelegenheid voor onder andere logistiek managers, projectleiders en operationeel managers. Hasan: “Ik heb veel potentiële kandidaten gesproken en kijk uit naar de vervolggesprekken die we binnenkort gaan inplannen.”

Het is een succesvolle ochtend geweest met veel kennismakingen tussen werkgevers en werkzoekenden. Voor veel bezoekers heeft het zelfs een vervolggesprek opgeleverd. Wij wensen iedereen veel succes met het vinden van die leuke baan.

Is het deze keer niet gelukt? De volgende banenmarkt is op 21 september in het Sparta Stadion. Werkgevers kunnen zich aanmelden via: rotterdamse banenmarkten – Home