Tweede Job Shop in de Koopgoot groot succes!

4 oktober 2022

Het concept van de Job Shop werkt! Werkzoekenden en winkelende voorbijgangers lopen gemakkelijk even het winkelpand binnen dat van 28 september t/m 1 oktober is omgetoverd tot uitzendbureau. De deelnemende winkeliers vertellen enthousiast over hun winkel en de vacatures. Tientallen kandidaten lopen met een vervolgafspraak of zelfs een baan de deur uit.

Hier is het. Herkenbaar aan de pilaren met JOB SHOP in knalrode letters én aan de menigte bij de mobiele koffiebar, waaronder wethouder Tim Versnel. Met een heerlijke kop koffie in de hand komen de eerste bezoekers binnen en openen de wethouder én Sander & de Hartenjagers de tweede editie van de Job Shop.

“We leven in een moeilijke tijd”, begint de wethouder. “Bijna iedereen kampt met personeelstekorten. Het valt niet mee om goed personeel te vinden en binden. Daar is creativiteit en ondernemerschap voor nodig. En creatief en ondernemend zíjn de Rotterdamse retailers, zo laat dit prachtige initiatief zien. De Job Shop is een prettige manier om alle vacatures kenbaar te maken én om heel veel Rotterdammers aan een baan te helpen. Op dit moment telt Rotterdam 33.492 mensen in de bijstand, waarvan het gros kan én wil werken. Ik hoop dat ze langskomen en in gesprek gaan met de werkgevers over de mooie vacatures in hun winkel.”

Iedereen heeft succeservaringen nodig

“Fijne laagdrempelige speech”, vult Sander de Kramer aan. “Het past bij de wethouder en zo zijn wij Rotterdammers ook. Als we de handen ineenslaan, gebeuren er magische dingen. Vroeger waren bedrijven altijd op zoek naar een schaap met vijf poten. In deze tijd van arbeidsmarktkrapte komen we erachter dat een schaap met drie poten uiteindelijk die perfecte medewerker kan worden. Bijvoorbeeld door een functie aan te passen aan de capaciteiten van de werkzoekenden. Mensen bloeien op als ze een kans krijgen, dan komen ze in hun kracht.”

Volgens Anet Daverveld, regionaal accountmanager bij WSP Rijnmond en Nicole Kievits, manager rayon van UWV is de Job Shop de sleutel tot succes. De deuren staan wagenwijd open en iedereen kan binnenlopen om zich te oriënteren voor een passende baan.

De Job Shop uitlopen met een baan

Albert Heijn staat hier voor het eerst, met heel veel vacatures, van stagiaires tot managers. De eerste ochtend zijn er al 3 serieuze matches gemaakt. Dat belooft wat! Ook HEMA heeft succes. Een werkzoekende loopt nietsvermoedend langs de Job Shop en is sinds lange tijd geinteresseerd in een baan bij dit oer-Hollandse bedrijf. Net als een andere voorbijganger. Zij is een echte HEMA-fan. Ze wil er zó graag werken, dat Roland haar na een korte kennismaking direct een baan aanbiedt. Even wat papieren invullen en haar nieuwe carrière kan beginnen. Zo simpel kan het zijn!

H&M hoopt deze dagen veel leuke nieuwe collega’s binnen te halen. De vraag is groot. Zoek je een stage, ben je geinteresseerd in een weekendbaan of ga je liever fulltime aan de slag? H&M schreeuwt om goed personeel. “Dit is een fijne manier van werven omdat er direct contact is met werkzoekenden”, vertelt een H&M medewerker. “Bij ons is de persoonlijke klik en motivatie veel belangrijker dan een cv en werkervaring. In de Job Shop merk je meteen of die klik er is.” Het stapeltje met serieuze kandidaten loopt hier ook al aardig op. Misschien wordt u binnenkort wel geholpen door één van de gloednieuwe medewerkers.

De collega’s van C&A rouleren deze vier dagen. Zo krijgen ze allemaal de kans om kennis te maken met kandidaten. Zij zoeken collega’s voor filialen door de hele stad. Iedereen is welkom bij C&A. “Zolang je maar Engels spreekt, dat is van belang om goed ingewerkt te kunnen worden”, legt één van de drie collega’s uit. “We leven in een internationale stad dus het is echt niet nodig om Nederlands te spreken.” Dat biedt perspectief voor de Oekraïense werkzoekenden. En zo heeft iedere winkelier weer iets anders te bieden voor werkzoekenden. Voor ieder wat wils.

Deelnemende winkeliers

Bent u op zoek naar een baan en heeft u de Job Shop gemist? Neem gerust contact op met één van de deelnemende winkeliers, zij zijn altijd op zoek naar gemotiveerd personeel: H&M, Timberland, AH Lijnbaan, Sacha: Koopgoot en Lijnbaan, Manfield, Sissy Boy, Pearle, Pindakaaswinkel, YoYo! Fresh Tea Bar: Markthal, Rodezand en Kruisplein, Seoul Sista Korean BBQ: Weena en Hartmanstraat, Saigon Caphe Rotterdam: Markthal, WE, HEMA, KKEC, C&A.