HalloWerk past bij het nieuwe personeelsbeleid van Traffic Service Nederland

14 juli 2021

HalloWerk is het matchingsplatform van de gemeente Rotterdam dat werkzoekenden en werkgevers direct met elkaar in contact brengt. Zo vinden mensen sneller werk en worden vacatures sneller vervuld. Dat geldt ook voor Donovan Jap-A-Joe (31), die via HalloWerk een baan vond bij Traffic Service Nederland.

“Ik werkte als bagagemedewerker bij KLM”, vertelt Donovan. “Maar na twee jaar stopte mijn contract plotseling door corona.” Vervolgens was het puzzelen om rond te komen. “De rekeningen liepen door, dus ik wilde zo snel mogelijk weer aan het werk. Via mijn moeder kreeg ik toen de tip dat de gemeente Rotterdam kon helpen om een baan te vinden.” Via HalloWerk reageerde Donovan op een vacature van Traffic Service Nederland. “Ik kon vrijwel meteen op gesprek komen voor een functie als bestickeraar van verkeersborden. Ik doe graag fysiek werk, dus dit paste precies in mijn straatje.”

Samenwerking met HalloWerk

Donovans vacature werd beheerd door Jeroen de Laat, corporate recruiter bij Traffic Service Nederland dat zich bezighoudt met het plaatsen van tijdelijke verkeersmaatregelen. “Sinds een halfjaar werken we samen met gemeentes om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen”, legt Jeroen uit. “Maar ook mensen zoals Donovan, die door corona thuis kwamen te zitten.”

Een samenwerking met HalloWerk paste binnen het nieuwe personeelsbeleid van Traffic Service Nederland, dat kampte met een tekort aan personeel. “We selecteren nieuwe mensen op vier aspecten: het nemen van verantwoordelijkheid, zorgvuldig werken, kennis delen en de motivatie om een stap verder te doen. Hierbij kijken we hoe hun ervaring en talent kunnen worden ingezet. Zo hebben we een ex chef-kok in dienst die nu planner is. Een CV vinden we minder belangrijk dan de kwaliteiten van mensen.”

Van administratief medewerker tot monteur

Traffic Service Nederland behaalde onlangs de hoogste certificering van het landelijke keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). “Een deel van ons personeel komt uit de Wajong, WW of de bijstand, of is laag opgeleid”, zegt Jeroen. “Wij geven ze een kans op een vast dienstverband. Want goede mensen moet je behouden. Via onze academie kunnen ze een volgende stap in hun carrière maken. Dat kan in elke functie, van administratief medewerker tot monteur. Ons motto is: blije mensen maken blije klanten, en blije kanten komen terug. Als je uitdraagt dat je een toegankelijk bedrijf bent, motiveer je mensen om zich in te zetten voor hun werk.”

Zo’n opleidingstraject is ook voor Donovan interessant. “Jeroen noemde een aantal opleidingen die ik kan volgen, bijvoorbeeld als vakman of teamleider. Ik kan alle kanten op.” Heeft hij nog tips om op HalloWerk op te vallen bij een werkgever? “Ik toonde in mijn HalloWerk-profiel mijn enthousiasme en dat ik graag aan de slag wilde. Door mijn positieve houding was het contact van beide kanten goed, met deze leuke baan als resultaat.”

Wilt u ook HalloWerk werkgever worden? Bezoek dan de website www.hallo-werk.nl.