Sander de Kramer vindt meer dan 100 werkgevers

22 april 2021

Missie geslaagd! Samen met WSP Rijnmond heeft bekende Rotterdammer en televisiemaker Sander de Kramer meer dan 100 grote en kleine bedrijven met een sociaal hart gevonden. Het gaat om werkgevers die, ondanks de pandemie, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt voor langere tijd aan werk willen helpen in de regio.

Op donderdag 22 april tekenen de laatste 40 werkgevers de intentieverklaring voor de campagne De 100 van Sander. Daarmee komt de teller op 105 werkgevers. Het doel van de WSP Rijnmond campagne is om werkzoekenden, die meer dan drie maanden zonder werk zitten, voor langere tijd aan een baan te helpen.

11176 mensen aan het werk

Dankzij de campagne, die vorig jaar februari van start ging, zijn inmiddels 1176 mensen aan het werk bij regionale bedrijven zoals Erasmus MC, Mama Taxi en Heilige Boontjes. Het gaat vaak om mensen met een fysieke of psychische beperking, chronische ziekte of taalachterstand. Wat zij allemaal gemeen hebben, is dat ze willen en kunnen werken.

Extra steuntje

Boegbeeld van de campagne is Sander de Kramer; een bekend gezicht in en ver buiten Rotterdam. De journalist en televisiemaker kreeg onlangs de prestigieuze Four Freedoms Award 2020 uitgereikt. Sander is erg trots op alle werkgevers die zich hebben aangesloten. “Het is waanzinnig, het is geweldig! We hebben meer dan 100 bedrijven met een sociaal hart gevonden die een extra steuntje geven aan mensen die kunnen en willen werken. Ik wil alle bedrijven die zich inzetten bedanken. We zijn nog lang niet klaar, we gaan door!”

WSP Rijnmond gaat door

De missie van Sander de Kramer is geslaagd, maar WSP Rijnmond blijft zoeken naar werkgevers met een sociaal hart. Om mensen die een extra steuntje nodig hebben langdurig aan werk te helpen. Op die manier draagt WSP Rijnmond bij aan een zeker bestaan. Zodat nu en straks, iedereen die kan en wil, werkt in de regio Rijnmond.

Steun voor werkgevers

Tegelijkertijd ondersteunt WSP Rijnmond de werkgevers die al meedoen. Wethouder Richard Moti: “We blijven in gesprek met de werkgevers die de intentieverklaring getekend hebben en we laten ze ervaringen met elkaar delen. Zo hopen we dat meer werkgevers in de regio zich aanmelden, want het is echt waar: extra aandacht voor mensen loont.”  Florian, die lang werkzoekend was en via WSP Rijnmond aan de slag kon bij Albert Heijn, beaamt dit: “Het begin is het enige dat je nodig hebt. Een kans krijgen geeft zelfvertrouwen. Hoe meer normale dingen je doet, hoe normaler je je voelt.”

Bent u een werkgever met een sociaal hart en wilt u mensen, die graag willen en kunnen werken, kans bieden op een baan? Meld u dan hier aan.