Sander de Kramer wint Four Freedoms Award

31 maart 2021

Sander de Kramer is bij WSP Rijnmond bekend van de 100 van Sander, waarin hij op zoek gaat naar 100 werkgevers met een sociaal hart. Op 31 maart krijgt hij een van de Four Freedoms Awards 2020 tijdens een online bijeenkomst uitgereikt. Hij wint de award voor Vrijwaring van Gebrek als blijk van waardering voor zijn inzet voor minderbedeelden, in zowel binnen- als buitenland. 

Four Freedoms Awards

De Four Freedoms Awards worden iedere twee jaar door de Roosevelt Foundation uitgereikt aan personen of organisaties die zich inzetten voor de vier vrijheden van de Amerikaanse president Franklin D. Roosevelt: de vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst, vrijwaring van vrees en vrijwaring van gebrek. Met het winnen van de award komt Sander in het rijtje met onder anderen Angela Merkel, Nelson Mandela en de Dalai Lama.

Sunday Foundation

In 2007 reisde Sander naar Sierra Leone, dat door de Verenigde Naties was uitgeroepen als ‘de ellendigste plek op aarde’. Hier richtte hij samen de Hugo Borst de Sunday Foundation op. De stichting zet ‘projecten van hoop’ op, en biedt hulp op plekken waar het hard nodig is. Zo haalden ze kindslaven uit diamantmijnen die nu naar school gaan. Intussen zijn meer dan 20 scholen gebouwd voor jongens en meisjes. Daarnaast hielp Sander voormalig prostituees, gehandicapten en oorlogsweduwen. Zij kregen een opleiding, een werkplaats of een microkrediet, waardoor ze een menswaardiger bestaan konden opbouwen.

Lees meer over de Sunday Foundation

De jury van de Four Freedoms Award prijst Sander’s positieve instelling en medemenselijkheid. Zijn hulp was niet altijd zonder risico en ging soms zelfs gepaard met gevaar voor eigen leven.

De 100 van Sander

Sander’s medemenselijkheid laat zich ook zien in Nederland. Samen met WSP Rijnmond ging hij in de 100 van Sander de uitdaging aan om binnen een half jaar minimaal 100 werkgevers met een sociaal hart te vinden. Het doel van ‘De 100 van Sander’ is om mensen die langer dan drie maanden zonder werk zitten, aan een baan te helpen.

Wil je meer weten over ‘De 100 van Sander’?

Lees meer of neem contact op voor meer informatie.